55,4% шотландців проголосували проти незалежності

Поділитися

Попередній підрахунок голосів на референдумі в Шотландії показав впевнену перемогу тих, хто виступав проти сепаратистських тенденцій в Шотландії.

Про це повідомляє BBC з посиланням на проміжні дані підрахунку голосів.

За результатами підрахунку, оприлюдненими рано вранцы у четвер, у 26 з 32 регіонів Шотландії 54% виборців віддали голос проти незалежності, в той час як 46% – підтримали відокремлення від Великої Британії.

Згодом оновлені дані збільшили рівень підтримки цілісності Великої Британії. За результатами підрахунку у 31 з 32 регіонів підтримка збереження єдиної Британії сягла 55,42%, за незалежність висловилися 44,58% виборців.

Це збігається з результатами опитувань, які BBC оприлюднила після закриття виборчих дільниць. За даними телекомпанії, 55% виборців підтримали цілісність Великої Британії.

Лише в трьох з 32 регіонів Шотландії виборці підтримали рішення про відділення. Серед них – найбільший шотландський регіон Глазго (53,5% за за проти 46,5% проти). Водночас, в деяких регіонах. Водночас, в трьох регіонах кількість противників незалежності перевищила 65%.

Прем’єр Британії Девід Кемерон привітав прибічників єдності з переконливим результатом. BBC наводить кадри зі святкування перемоги, повідомляє Українська правда.

Референдум, який відбувся 18 вересня, підсумував дворічну “виборчу кампанію” за незалежність Шотландії.

За останні тижні кількість прихильників відокремлення суттєво зросла, тож були побоювання, що шотландці ініціюють розпад Великої Британії.

Це призвело до падіння на фондовому ринку – бізнес вважав, що імовірний розподіл держави є негативною подією.

Новодворская об ошибках Порошенко

Виступ президента України Петра Порошенка в Конгресі США (відео)