Незаконне будівництво на вулиці Будного: реакція прокуратури

Поділитися

Прокурор міста Тернополя Сідоров чи не вперше після Майдану подав “ознаки життя”. Прокурор відреагував на чергове будівельне дрантя, яке спаскуджує наше файне місто.

Прокуратурою міста Тернополя проводиться перевірка за зверненням жителів вулиці Будного, 50 в частині законності організації спорудження житлового будинку.

Прокуратурою організовано перевірку законності виділення земельної ділянки комунальному підприємству «Масив», яке планує організувати і здійснити там будівництво.

Встановлено, що проект землеустрою не було в установленому законом порядку погоджено з суміжними землевласниками, тобто з ОСББ.

За результатами перевірки в частині земельного законодавства, прокуратурою міста Тернополя внесено подання Тернопільському міському голові з вимогою усунути зазначені порушення.

Проте, прокуратура міста Тернополя не обмежилася перевіркою додержанням законодавства в частині лише земельного, і ми, за дорученням прокуратури області, розпочали перевірку в частині додержання архітектурно-будівельної діяльності щодо організації проведення будівництва.

Хочеться також внести корективи, оскільки для багатьох незрозуміло, що таке «підготовчі роботи», а що таке «будівельні роботи». Етап організації будівельної діяльності передбачає: 1-й етап – це підготовча діяльність, 2-й етап – це безпосередньо вже будівельна діяльність.

Тому я можу запевнити, що станом на 4 вересня 2014 року жодного документа, який би свідчив про те, що можна здійснювати там будівництво, немає.

Проте, у відповідності до поданої декларації, там здійснюються підготовчі роботи. Декларація подана і зареєстрована в установленому порядку в Державній архітектурно-будівельній інспекції.

Проте, дана декларація дає право лише на проведення ряду робіт.

Ми на сьогоднішній день організовуємо перевірку в частині надання всіх дозвільних документів, проектних документів, які дають право на це будівництво.

Підготовчі роботи на сьогоднішній день тривають, у зв’язку з тим, що прокуратура лише внесла подання. В подальшому, якщо подання буде відхилено, прокуратурою буде ініційовано питання щодо внесення заборони через судові інстанції.

У Тернополі покажуть унікальний фільм про війну з Росією на сході України

Олег Герман: “Іржа”