Перевибори можуть призвести до нового Майдану

Поділитися

Нова Верховна Рада не доживе свій термін ?

 «Виборче законодавство не змінили, бо оточення Порошенка пішло на поводу в олігархів. Президент змушений відступити перед тиском тих, хто лобіює інтереси різних фірташів-льовочкіних, які хочуть завести  нову Верховну Раду побільше своїх представників. А це можливо, якщо збережеться нинішня – змішана – виборча система».

Так вважає директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

Політолог переконаний, що і новообрана Рада як і діюча не доживе до кінця своєї каденції. «Бо новий «набір» депутатів, особливо – мажоритарників не дасть їй в повну міру працювати на користь України й боротися з усе проникаючою корупцією, кумівством, національною зрадою. І новий – антиолігархічний – майдан в таких умовах буде неминучий», – вважає директор ОПАД.

Щодо виборів в умовах війни експерт висловлюється достатньо жорстко і пропонує спочатку відвоювати від проросійських сепаратистів Донбас:

«Взагалі, вибори зараз нікому не потрібні, окрім, можливо, команди Президента, рейтинг пізніше може дуже похитнутися. Їх, вибори, можна було відкласти на весну, поки не закінчиться війна. Краще зосередитися на підтримці українського війська і пошуку коштів на нього, а не на вибори. На Донбасу давно треба ввести військовий стан, а по завершенні війни всіх, хто активно підтримував терористів, позбавити українського громадянства, інакше п’ята колона Москви ще довго буде розхитувати українську державність», – заявив Сергій Пархоменко.

Об’їздна Мишковичів ще закрита для проїзду

Пятеро ветеранов-спецназовцев устроили сафари в зоне АТО