Прокуратура вимагає перевірити законність надання послуг поблизу печери “Кришталева”

Поділитися

Прокуратура Борщівського району доручила контролюючим органам перевірити законність здійснення місцевим жителем торгової діяльності, стягнення з туристів плати за паркування автотранспорту та надання інших видів послуг поблизу печери «Кришталева».

Прокурорською перевіркою встановлено, що місцевий підприємець уклав із сільською радою договір оренди земельної ділянки площею 0,25 га, розташованої поблизу печери «Кришталева».

На орендованій землі підприємець не лише надає різні види послуг по обслуговуванню туристів, але й облаштував шлагбаум без отримання будь-яких погоджень та стягує кошти за паркування автотранспорту туристів у розмірі 10-20 гривень як плату за надання ним різних видів послуг (відпочинок за столиком під час споживання проданих ним напоїв, страв, продуктів харчування тощо).

З врахуванням наведеного, прокурор Борщівського району направив до Чортківської ОДПІ вимогу про проведення перевірки за фактом здійснення місцевим підприємцем торговельної діяльності, стягнення ним плати з туристів за паркування автотранспорту, надання інших видів послуг, а також щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

 Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Штрафи, сплачені пасажирами за безквитковий проїзд в тернопільських тролейбусах, використовували не за призначенням

У Заліщицькому житлово-комунальному підприємстві виявлено втрат на суму понад 110 тис. гривень