Сьогодні Тернопіль став тимчасовим домом ще для трьох сімей із зони АТО

Поділитися

Новоприбулих на залізничному вокзалі зустріли рятувальники. Вони доставили жінок і дітей у готель «Галичина».

Вже в готелі із переселенцями познайомилися працівники міграційної служби. У кожного з тих, хто був змушений покинути рідну домівку своя історія.

Так, від сьогодні Тернопіль стане домом, нехай і тимчасовим, для матері-героїні з Волновахи. Вона вивезла із справжнього пекла двох синів та трьох донечок, найменшій з яких ще немає рочку. Та серцем жінка на малій батьківщині, адже там зостався чоловік.

– Тато залишився вдома, бо там робота, – каже старший син сімейства Іванко. – Але як стане зовсім погано, він до Тернополя не поїде, піде в армію.

Жінка зізналася, що у Волновасі їх називали «бандерівцями», за те, що розмовляють українською, а у  Тернополі сподівається, що стануть своїми. Щойно влаштуються, старші діти підуть в українську школу.

Готель –  прихисток лише на декілька днів, найближчим час усім трьом сім’ям підшукають тимчасове житло.

Щойно вирішиться питання із поселенням, вимушені переселенці зможуть зареєструвати своє місце проживання чи місце перебування. Куди для цього звертатися та які документи  потрібно зібрати, новоприбулим розповів заступник начальника УДМС України в Тернопільській області Іван Чубатий.

Зараз же люди мріють лише про відпочинок після важкої дороги. Матері, мабуть, вперше за довгий час вкладатимуть дітей спати, будучи впевненими, що малюків не розбудять звуки вибухів і пострілів .

Прощаючись із переселенцями, працівники міграційної служби області подарували дітлахам солодощі, а найменшій, Надійці, нову пустушку, бо свою дівчинка загубила в дорозі.

 

 

А ти чуєш мої смолоскипи, що пропалюють діри в серцях

Рекуш очолив прокуратуру