Суд засудив екс-керівника територіального центру служби соціального обслуговування населення до 2 років позбавлення волі

Поділитися

Прокуратура міста Тернополя підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно екс-директора одного з територіальних центрів служби соціального обслуговування населення за одержання неправомірної вигоди у сумі 6 тисяч доларів США та 20 тисяч гривень.
Встановлено, що директор одного з територіальних центрів служби соціального обслуговування населення сприяв у працевлаштуванні кандидатів на вакантні місця в очолюваній ним установі за винагороду у сумі 2,5 -1,5 тис. доларів США.
Загалом, упродовж 2012-2013 років посадовець «продав» 5 посад та отримав за них 6 тисяч доларів США та 20 тисяч гривень.
За даним фактом прокуратура міста Тернополя розслідувала кримінальне провадження та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника установи за ч.2 ст.369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).
Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні зазначеного злочину та засуджено до 2 років позбавлення волі зі спеціальною конфіскацією (примусове безоплатне вилучення за рішенням суду у власність держави грошей, одержаних внаслідок вчинення злочину).

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Як прокурор вирішив підтримати родинний бізнес і знищити конкурента

Департамент охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації й далі займається дурницями