Тернополян запрошують переглянути документальний фільм «Війна за свій рахунок»

Поділитися

У п’ятницю, 12 вересня, о 17.00 в Українському домі «Перемога» у Тернополі відбудеться прем’єра документального фільму режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія «Війна за свій рахунок».

– Я та дванадцять моїх побратимів записались добровольцями до Нацгвардії. За кілька днів до від’їзду на схід, мій друг режисер Іван Ясній зателефонував і запропонувати взяти з собою камеру. Я відмовлявся: як можна знімати з автоматом і камерою одночасно? Але він наполягав, що це така маленька камера, яку можна і на голову почепити, і на автомат. Так я почав знімати фільм. Від самого початку хотів зняти фільм про хлопців, разом з якими прийшов до лав Нацгвардії. Ніяких генералів-командирів, ніякої політики. Лише проста солдатська правда і ті істини, за які ми прийшли воювати, – розповідає Леонід Кантер.
За словами авторів, фільм – не блокбастер про крутих рембо, це – портрети простих солдатів. Всупереч волі комбата, за допомогою бійців Л.Кантеру та І.Яснію вдалося зняти унікальну хроніку нової війни.
Тернопіль – друге місто після Києва, де відбудеться документальний фільм «Війна за свій рахунок». Вхід за добровільними внесками. Зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку українських військових, а також миротворчих мистецьких заходів та фільмів.

Відкритий лист керуючого Тернопільською єпархією УПЦ Київського Патріархату Високопреосвященного Нестора (Писика) митрополиту Тернопільському УПЦ Московського Патріархату Сергію (Генсицькому)

0

Зустріч Героя Андрія Юркевича в Тернополі