У сімейні чвари втрутились міліціонери

Поділитися

Сімейні чвари це вже не диковинка, а панацея. Кожна третя родина страждає від насилля. Але тільки одиниці звертаються до правоохоронців.
В одному з мікрорайонів міста Тернопіль між родичами виникла суперечка. Наряд групи затримання Управління Державної служби охорони при УМВС України в Тернопільській області, отримавши повідомлення про дану подію, не зволікаючи вирушив за вказаною адресою. Як з’ясувалося згодом, конфлікт виник між чоловіком та дружиною.
Спочатку між подружньою парою розпочалася сварка, яка згодом переросла у штовханину. Однак, найжахливіше, що все це відбувалося на очах у дитини. Побачивши невгамовну лють чоловіка 33-річна тернополянка вирішила, що вберегти та допомогти їй зможуть лише правоохоронці, тому й зателефонувала на 102.
Жертвою домашнього насильства може стати будь-хто, тож дуже важливо вчасно звернутися по допомогу. Особі, яка вчинила насильство в сім’ї, виноситься офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства. Згідно статті 173 Кодексу України про адміністративні порушення, за вчинення насильства у сім’ї особа поплатиться або накладенням штрафу, або виправними роботами, або адміністративним арештом. Якщо ж у діях особи наявний склад кримінального правопорушення, наступає кримінальна відповідальність.

Затримано тернополянина, що сприяв діяльності терористичних організацій ДНР та ЛНР

Прокуратура захищає права сімей з дітьми на отримання державної соціальної допомоги