Як бізнес може використовувати відеоконференції?

Поділитися

Для бізнесменів завжди гостро стоїть запитання: «Як зробити мій бізнес ефективнішим?». Ефективність бізнесу подштовхує прогрес та дає можливість, звісно, компанії більше заробляти. Як зазначають спеціалісти, 80% роботи менеджера – це комунікація, саме тому компанії в першу чергу звертають увагу на менеджерів середньої та вищої ланки і думають, як можна було б підвищити ефективність їх роботи. Відеоконференції – один з інструментів, що дозволяє це зробити.

Відеоконференція використовується для віртуального спілкування. Якщо говорити про бізнес середовище, то в першу чергу, це спілкування стосується організаційних питань щодо повсякденної роботи: постановка задач, контроль за виконанням задач, контроль дедлайнів, дискусії, спілкування тощо. Якщо компанії має багато офісів у різних містах, населених пунктах або навіть країнах, то особисто пересуватися між усіма офісамі заради, скажімо, нарад топ-менеджер не має можливості – це нееффективні витрати часу і коштів. Набагато ефективніше – віртуально поспілкуватися з колегами, предметно та лаконічно, вирішити усі робочі питання та продовжити займатися ключовими справами. Саме для цього і використовують відеоконференції.

Бізнес сьогодні може використовувати 2 типи відеконференцій: побутові та професійні. Побутові відеоконференції організовуються дуже просто – достатньо просто мати ноутбук або вебкамеру і програму клієнт на пристрої. Звісно, якість звуку, відео, швидкість передачі даних будуть доволі низькими та недостатніми для бізнеса. Саме тому компанії використовують професійний відеозв’язок.

Професійні відеоконференції організовуються спеціалістами за допомогою систем відеоконференцзв’язку – спеціалізованих апаратних комплексів, які передбачено використовувати саме для відеодзвінків. Такий апаратний комплекс складається з екрану, що може транслювати людину у повний зріст, з спеціальної професійної вебкамери, якою можна керувати, з системи мікрофонів і колонок, серверної частини для швидкої і захищеної передачі даних, а також з программного забезпечення. Така комбінація програмної та апаратної частини робить можливим конференції в HD якості, як цілком можуть замінити реальні переговори або наради. Бізнес у Європі вже використовує такий підхід у повній мірі – майже у 50% компаній це вже основний канал внутрішньої комунікації. Цей тренд наразі і в Україні.

 

У Тернополі шукають бабусь і жінок, які вміють в’язати

Линейка на 1 сентября: инструмент измерения абсурда