Як тернополяни проводжали добровольців на війну з Росією (відео)

Поділитися

Ще 110 бійців зведеного загону правоохоронців відправили сьогодні з Тернопільщини в зону проведення Антитерористичної операції у східних областях України. За годину до відправи Театральний майдан був переповнений людьми. Це батьки, дружини, доньки-сини, кохані, друзі очікували на площі героїв. Добровольці приїхали на двох автобусах. Воїнів оплесками вітали присутні. Згодом на майдані відбулися урочисті проводи. Керівник тернопільської міліції Василь Облещук у військовій формі розповів, що проведе своїх бійців до кордону. Над ним піджартували, уточнюючи інформацію:

– До кордону з Росією будете проводжати чи?..

-Нашої області, -чесно відповів полковник.

Солдатам і присутнім розповіли, що дала влада для них, волонтери, народний депутат Михайло Апостол і т.п. Наші солдати добряче екіперовані, до холодів будуть мати бушлати. Хвалили обласну раду, яка виділила 300 тисяч гривень. Дякували нардепу Михайлу Апостолу і його однойменному фонду за придбаний для добровольців автобус. Крім того, нардеп Апостол, який був чомусь єдиним  зі всіх восьми колег з Верховної Ради, роздав кожному добровольцю “Духовний бронижелет воїна” – молитовник, освячений Патріархом Філаретом.

Священики благослови військових, вручили іконки.
Перед від’їздом автобусів з добровольцям дали пів години на прощання з рідними. Потім, коли солдати сіли в транспорт, присутні зі сльозами на очах заспівали “Ще не вмерла України ні слава, ні воля”, “Ой у лузі червона калина”.



















У Тернополі арт-фестиваль патріотичної пісні на підтримку наших воїнів

З 1 січня 2015 року всі податкові накладні будуть у Реєстрі