Адміністратори порталу novosti.ternopil.ua крадуть матеріали для підтримки “дутої” статистики сайту “За Збручем”

Поділитися

Про те, що на Тернопільщині існує чимало анонімних сайтів відомо усім краянам. Чиновники і політики створюють веб-ресурси, щоб відбілити свої гріхи. Громадські діячі на своїх порталах розповідають, які негідники у нас при владі чи крутяться в політиці.

З пів сотні сайтів, які роблять на Тернопільщині, напевно, лише з десяток мають стабільну велику аудиторію, оскільки творять оригінальний контент. Трапляються випадки плагіату чи інших творчих непорозумінь чи не на усіх веб-ресурсах, але журналісти знаходять спільну мову, навчають етикету молодших колег, підказують старшим, які не встигають за новітніми технологіями. Словом, життя йде своїм повноцінним ходом.

linkЗовсім інша ситуація з сайтом-агрегатором novosti.ternopil.ua. На листи вони не реагують, а контакти по телефону просто не можливі, оскільки номер вказаний у контактах “липовий”.

Адміни сайту novosti.ternopil.ua безбожно деруть усі матеріали з 5 ключових сайтів Тернополя, не ставлячи гіперпосилань на першоджерела. Якщо й зазначається звідки взято статтю, то гіперпосилання не дає перехід  на сайт “ПРО ВСЕ”, “ПОГЛЯД” чи 0352 . Перехід відбувається на ще один анонімний сайт “За Збручем”, до якого нібито мали чи мають причетність журналісти Юрій Заруцький, Михайло Маслій, екс-чиновники Петро Гоч і Михайло Цимбалюк, нардеп Олексій Кайда, прес-секретар мера Катерина Калуш. Хто його творить насправді – достовірно невідомо. Зробили його у Львові. По стилю викладених матеріалів, зроблених фото з певних ракурсів, виставлених акцентів у матеріалах колеги неодноразово робили висновки про причетність тих чи інших журналістів, чиновників. Наприклад, відколи Петро Гоч втратив посаду заступника губернатора, в “ЗЗ” зникла оперативна інформація, яка щоденно лягала чиновнику на стіл.

Про вихід на шпальтах “За Збручем” матеріалів журналістів ТТБ, які ще навіть не потрапили в ефір, розповідали кореспонденти в місцевому прес-клубі. Казали, що дівчата готові були відкрутити “щось в штанах” товаришу, за таку підставу перед Зайцем.

Перед держстандартами “сповідався” один з “культуролічних журналістів”, що вже нібито покинув співпрацю.

Звичайно, співпрацювали з “За Збручем” і авторитетні журналісти, які писали поважні матеріали і досі вважаються фахівцями своєї справи.

Сьогодні журналісти “ПРО ВСЕ” виявили, що novosti.ternopil.ua діють в інтересах міського голови Тернополя Сергія Надала та сайту “За Збручем”. Наш сайт розмістив матеріал 10 жовтня в Тернополі меру зроблять “політичне харакірі”

У ньому йдеться про боротьбу криміналітету і подано зразок одного з прес-релізів, який поданий під псевдо прихильників Надала. Веб-ресурс novosti.ternopil.ua передер матеріал, але всі гіперпосилання залишив активними, чого не робив раніше. Чому? Тому що всі активні лінки в статті “відбілюють” Надала.

Якщо клікнути у вкраденому матеріалі на гіперпосилання на наш сайт, воно дає переадресацію на ілюстрацію сайту “За Збручем” – фото з похорону загиблого бійця.

Для чого це зроблено не важко здогадатися, як і в яких цілях подається роздута статистика рекламодавцям “За Збручем”.

Готуючи цей матеріал, колеги рекомендували “забити болт”, бо чи не вперше чули про сайт novosti.ternopil.ua. Казали, навіщо робити рекламу? І дійсно, на момент підготовки матеріалу, сайт плагіаторів відвідало менше сотні читачів. Зрозуміло, що після цієї замітки читачі підуть подивитись на злодіїв і статистика значно зросте. Проте, на нашу думку, як казав кіношний герой “начальство треба знати в лице”. У нашому випадку – чітко ідентифікувати “ху іс ху”.

link2

P.S.
Після оприлюднення цієї замітки, за кілька хвилин на сайті novosti.ternopil.ua з’явилася наша публікація із гіперпосиланням на сайт “За Збручем”.

n

10 жовтня в Тернополі меру зроблять “політичне харакірі”

Щоб не говорити про зраду Петра Литвина, Гелетей засекречує трагедію в Іловайську