Контррозвідка СБУ затримала блогера, завербованого спецслужбами Росії

Поділитися

Контррозвідка Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримала громадянина України, уродженця м. Луганськ, 1990 р.н., який намагався виїхати на тимчасову окуповану територію АР Крим для отримання чергового завдання від співробітників російської спецслужби.

Встановлено, що цей громадянин був завербований ФСБ ще у березні ц.р. під час перебування на півострові. Повернувшись в Україну, зловмисник за завданням свого координатора із ФСБ поширював у соціальних мережах матеріали антиукраїнського спрямування, неправдиву інформацію для дискредитації державної влади України, компрометації ходу антитерористичної операції. Крім того, він створив навколо себе інтернет-спільноту, через яку пропагував утворення т.зв. «Новороссии», закликав підтримувати терористичну діяльність на Сході України.

Зловмисника було затримано під час перевірки на пункті пропуску автобусу, який прямував з Луганська до Ялти. За його словами, він виїжджав на зустріч зі своїми кураторами для отримання нових завдань з дестабілізації ситуації в Україні.

Стосовно затриманого розпочато кримінальне провадження за ч 1. ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Прес-центр СБ України

У Тернополі викрили підпільне казино на вулиці Крушельницькій

Піди на побачення – зігрій солдата