Порушникам повітряного законодавства у Тернополі не вдається уникнути відповідальності щодо відшкодування збитків

Поділитися

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області за здійснення викидів забруднюючих речовин без дозволу нараховано збитки ПАТ «Укртелеком» на суму 25,225 тис. грн. та 20,175 тис. грн. В інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Тернопільський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері звернувся до Господарського суду Тернопільської області з позовними заявами до ПАТ «Укртелеком». Завдяки спільним зусиллям органів прокуратури та екоінспекції у Тернопільській області позови рішенням Господарського суду Тернопільської області задоволено, постановами Львівського апеляційного господарського суду залишено без змін. Вищий господарський суд України постановив касаційні скарги ПАТ «Укртелеком» залишити без задоволення, а постанови Львівського апеляційного суду залишити без змін.
Судова практика показує, що у разі досконалого оформлення матеріалів перевірок держекоінспекцією, у порушників вимог природоохоронного законодавства немає шансів виграти подібні справи у судах.
Аналогічно, Вищим господарським судом України залишено постанову Київського апеляційного господарського суду без змін, а касаційну скаргу ПАТ «Укрсоцбанк» без задоволення, в частині відшкодування збитків за наднормативні викиди на суму 22,099 тис. грн.

Тернопільські волонтери привезли на передову 5 тонн допомоги

Лісникам потрібно посилити охорону лісу від самовільних рубок невстановленими особами, в протилежному випадку – відшкодувати збитки