Рейтинг “свободівця” Кайди впав більше, ніж втричі!

Поділитися

Діючий український парламентар від ВО «Свобода», а нині ще й кандидат у народні депутати від м. Тернопіль Олексій Кайда за два роки суттєво втратив свій рейтинг. Про це свідчать результати телефонного опитування 1250 тернополян у період з 10 по 20 вересня.

На сьогодні за Олексія Кайду готові проголосувати 18% виборців обласного центру. При цьому цей показник фактично не має можливості до зростання, адже у Верховній Раді Кайда зарекомендував себе як нульовий мажоритарник, котрий не вирішив жодної проблеми округу. Зауважимо, що сьогоднішній рейтинг Олексія Кайди, якщо порівнювати з іншими кандидатами, є високим, але він різко контрастує з довірою Олексія Петровича у жовтні 2012 року, коли за нього проголосували 56% тернополян, які взяли участь у виборах. Тоді на користь Кайди зіграло те, що він був узгодженим кандидатом від опозиційних сил. Нині ж його висуває і підтримує лише ВО «Свобода», яку аж ніяк не назвеш популярною в Тернополі партією.
Друге місце за результатами опитування посідає народний кандидат Іван Ковалик («Народний фронт»). При чому, за нього вже готові проголосувати 12% тернополян лише за те, що він під час Революції Гідності був на передовій, досі очолює обласну Самооборону та активно проводить люстрацію місцевих чиновників. Зважаючи на те, що Ковалик на момент проведення опитування навіть не почав ще свою виборчу кампанії, в нього є всі можливості до зростання рейтингу рейтингу.
Третє місце посідає Ігор Романків з ВО «Батьківщина». За нього готові віддати свої голоси 7% виборців обласного центру. Оскільки Романків довгий час був поза політикою і поза Тернопільщиною (працював у КРУ «Укрзалізниці»), цьому відсотку він має завдячувати лише партії, яка його висунула кандидатом у народні депутати. Адже, зважаючи, що сам рейтинг ВО «Батьківщина» на Тернопільщині значно впав за останні роки, однак він залишається у порівнянні з іншими партіями доволі високим.
Четверту позицію в опитуванні з показником 6% зайняв Віталій Максимов. І це при тому, що два роки тому він теж пробував потрапити до парламенту та отримав тоді 15% довіри тернополян. Нинішній його показник, на жаль, свідчить те, що у тернополян все менше довіри до колишній міліціонерів, до того ж у нашому краї не мають великого авторитету люди, які міняють партії. Нагадаємо, восени 2012-го Максимова на виборах підтримувала партія «Удар» Віталія Кличка, нині ж він пробує свої сили, як самовисуванець.
Решта кандидатів, ймовірних і вже зареєстрованих, отримали в тернополян до 1% довіри.
Підсумовуючи результати опитування, можна прослідкувати певну тенденцію. Революція Гідності значно змінила свідомість тернополян. Попри велику впізнаваність одних кандидатів, тернополяни на виборах готові підтримувати нове покоління політиків, які не мають за собою жодних політичних гріхів.
* Опитування було проведене з 10 по 20 вересня 2014 року. Опитано 1250 респондентів віком від 18 до 65 років у Тернополі. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Тарас Шевченко захищає Вітчизну

Garden Hall у Тернополі прикро вразив львів’янку