Свобода і Правий Сектор не проходить до нової Верховної Ради

Поділитися

Про це повідомила щойно на прес-конференції на тему: «Електоральні настрої населення напередодні виборів» директор Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна. За даними їхнього соціологічного опитування до нової Верховної Ради проходять 5 партій: Блок Петра Порошенка – 30%, Радикальна партія Ляшка – 13%, Народний фронт – 11%, Самопоміч 8,5% і “Батьківщина” 7,5%.

На межі проходження і статистичної похибки Опозиційний блок – 5,9%, “Сильна Україна” Тигипка 5,6%, “Громадянська позиція” анатолія Гриценка 4,8%, Комуністична партія -4,1%.

У Західній Україні партія Порошенка має 25% підтримки, Народний фронт 11%, однопартійці Ляшка 10%, Самопоміч 10%, “Батьківщина” і Громадянська позиція – 6%.

Досі не визначились. але прийдуть на вибори 32%.

На Сході лідером є, як не дивно, Опозиційний блок – 10%, блок Петра Порошенка – 8%, КПУ-5%, Сильна Україна Тигипка – 3%.

Під час виборів-2014 року вступили в силу зміни до кримінального кодексу. За спробу маніпуляцією виборчого процесу можна отримати до 7 років буцигарні кандидатам, які хочуть підкупити виборців. Виборець, який бере хабар і буде впійманий отримає штраф від 5 тисяч гривень або 2 роки тюрми.

Нагадаємо, що ця соціологічна установа прославилась після Помаранчевої революції, коли перед виборами президента 2004 року відмовились змінити результати соціологічних досліджень на одну десяту відсотка. За це представники Віктора Януковича пропонували науковцям 1 мільйон доларів.

Електоральні настрої населення напередодні виборів (відео)

У тернопільській податковій “припече”