У “Бункерімуз” мистецтво говоритиме мовчки через ню

Поділитися

У п’ятницю, 17 жовтня, о 19:00 у тернопільській галереї “Бункермуз” репрезентують виставку живопису іванофранківця Миколи Джички «Музи у Бункерімуз».
“Актуальні соціальні проблеми подано через гру складних метафор, підтекстів, символів. Художник, немовби уникає прямої розмови про трудову еміграцію українців, про примітивну, важку фізичну працю, про колишню престижність інтелектуальних професій, про замовчування в суспільстві гендерних нерівностей. Але чому для висвітлення цих проблем знаковою стає оголена жіноча фігура? Експлуатція сексизму задля привертання уваги до чогось важливішого? Пози натурниць зведено до знаків. Погляди – до запитань. На мовчазні запитання немає відповідей. Нам надіслано німий докір за співучасть? В цьому своєрідна сила мистецтва – говорити мовчки”, – куратор виставки Анатолій Звіжинський.

Микола Джичка народився 1977 у Івано-Франківську, закінчив Інститут мистецтв Прикарпатського університету імені В. Стефаника. Добре відомий у Франеку як невтомний мистецький активіст, арт-менеджер, директор об’єднання «Форумс», секретар відділення спілки фотохудожників, ініціатор школи мистецтва.
Виставка триватиме до 30 жовтня. Вхід вільний.

Лечение кандидоза

Як дорожники Тернопільщини шукали правду (відео, фото)