У Саранчуках геріатричне відділення Бережанського району працює нормально

Поділитися

Регіональний координатор у зв’язках з громадськістю у Тернопільській області Володимир Шевченко разом із громадським монітором Роксоланою Данилів у рамках діяльності Національного превентивного механізму здійснили візит у геріатричне стаціонарне відділення територіального центру соціального обслуговування населення Бережанського району у с. Саранчуки.
На момент відвідування у стаціонарі перебувало 16 людей похилого віку. Під час візиту монітори вивчили житлові умови, оглянули приміщення на території, поспілкувалися із людьми.
– При спілкуванні віч-на-віч підопічні розповіли, що у будинку їм комфортно, ставлення персоналу влаштовує. Крім того, щотижня вони мають можливість ходити на молитву у капличку, яка є на території закладу. Старенькі повністю забезпечені білизною, одягом та всім необхідним. Регулярно будинок відвідує лікар, загальний огляд проводиться щодня, – розповідає Володимир Шевченко.
У той же час під час проведення візиту було виявлено й низку незначних недоліків.
– Температура в приміщенні +18, це не відповідає санітарним нормам. Приміщення стаціонару – колишній дитячий садок, опалюється дровами, їжу готують у печі, – продовжує Володимир Шевченко.
Керівництву також рекомендували маркувати білизну та обладнати приміщення пандусами і поручнями для більш зручного пересування. Слід відзначити, що колектив докладає багато зусиль для створення належних умов для перебування людей, але оскільки приміщення є орендованим, працівники закладу не мають достатнього фінансового забезпечення для покращення умов перебування.

IMG_2941 IMG_2936 IMG_2924 IMG_2914 IMG_2861 IMG_2834 IMG_2831

Чому Михайло Апостол відмовлявся спати в останню ніч з біженцями зі Сходу?

У “Бункері” розкажуть про що розмовляти з малайцями та як мандрувати південно-східною Азією