У Тернополі молодь читала Опільського

Поділитися

8 жовтня, у день 130-ої річниці від народження прозаїка Юліана Опільського, молодь зібралася, щоби згадати його творчість. Місце для «Пікніка із Опільським» — Камінна, 1 вибрали не випадково – у цьому будинку народився романіст. Організувала захід ГО «Європейська галицька асамблея»
– Ідеєю заходу було зробити письменника ближчим. Кожен міг прочитати уривок із творів Юліана Опільського. Всі звучали актуально і так, що з’являлася пожива для роздумів, і спонука взятися до його книжок, – прес-секретар ГО “Європейська галицька асамблея” Анна Золотнюк.
– Твори Юліана Опільського варто читати з кількох причин. Інтригують назви, які б ідеально пасували до полиць бестселерів: “Поцілунок Іштари”, “Школяр з Мемфісу”, “Гарміоне”, “Золотий лев”, “Опирі”. Вони цікаві тим, що відкривають як минуле екзотичних країн, які вивчав подорожуючи, так і українських земель. Найбільшу цінність історичної прози письменник вбачав в тому, що “вона в’яже віддалені від нас часи з теперішнім вічним, незмінним, загальнолюдським підкладом. Через те ілюструє вона минувшину, допомагає не раз визначатися у безладді і дає науку на майбутнє”, – учасниця пікніку, історик Марічка Юрчак.
Прочитавши уривки та пригостившись чаєм і печеням, учасники пікніка поспілкувалися та обговорили творчість прозаїка.

Неправомірні дії агрохолдингу “Мрія” відлякують іноземних інвесторів від інвестицій в Україну

Ремонтні роботи на дорогах Тернопільщини: офіціоз, який розходиться з реальністю