Василь Деревляний боїться, що Юлію Тимошенко проігнорують тернополяни?

Поділитися

Ще кілька років тому лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко збирала одні з найбільших аудиторій на площах міст і містечок, особливо у Західній Україні. Проте, поки лідер “Батьківщини” сиділа в буцегарні, її партійні функціонери “виживали” з регіоналами як могли. Зокрема, не соромився співпраці з одіозним регіоналом Борисом Колєсніковим головний бютівець Тернопільщини Василь Деревляний. Про виїзне засідання транспортного комітету Верховної Ради Деревляний “щебетав” на усіх ефірах та з усіх шпальт. Врешті, засідання відбулося, але тодішній губернатор Хоптян настільки налаштував керівника комітету проти себе постійними згадками про благодійника Фірташа, що “Баріс Віктаравіч” катком проїхався по керівництву області. На щастя для Деревляного, до Тернополя тоді не приїхав Янукович-молодший, який також був членом транспортного комітету. А потім був Майдан і “Сіркові очі” Василя Деревляного. Оскільки Олександр Турчинов “розкусив” натуру нардепа із Білоскірки, що пересилився у розкішні апартаменти біля стадіону і побудував дачу коло “Стожарів”, то “Семому” нічого не залишилось, як зблизитись з Юлією Тимошенко. Благо, давній соратник Юлії Володимирівни – Іван Кириленко підсобив. А ще б він не допоміг, коли його дружина значиться досі в помічниках-консультантах. Тоді всі однопартійці Деревляного обурювались: що це за ганьба? Невже мало Василеві Тимофійовичу “обміну” дружинами з Іваном Деньковичем за попередньої каденції? Для прикладу, два роки була без роботи одна з найавторитетніших бютівок півночі Тернопільщини Руслана Кушнір.

23 жовтня на Тернопільщину завітає Юлія Тимошенко. Деревляний везе її на 13 годину до Чорткова рятувати Шепету і на 17 годину підняти на нездоланну висоту Петра Репелу, який й так взуває всіє конкурентів в одні ворота. На “північ” до Ланівець, Шумська чи Кременця Юля не їде, бо діючий нардеп, схоже, недосяжний. Селяни, як завжди, прозрівають останніми ((( Про те, що Ігорю Романківу “нічого не світить” у файному місті, було зрозуміло зі старту виборчої кампанії. Мер Копичинець Ігор Пеляк має шанси поборотись хіба за голоси у Гусятинському районі, але для Теребовлі, Бучача і Монастириська він як “інопланетянин”.

В обласному центрі  Тимошенко виступати не буде. Якщо герой Майдану Андрій Парубій збирає лишень до 300 осіб, на Тягнибока ніхто не приходить, на Яроша – третина “Березолю”, то Тимошенко могла б очікувати значно сумніша картина. Рятуючись від ганьби, Тимошенко “прощебече” на місцевому телеканалі о 19.30 і відлетить, напевно, чартером. Офіційну ж причину того, що тернопільський Майдан не почує одну з найбільших маніпуляторок, можуть навіть не оголосити. Насправді ж, бютівці бояться, що значна частина тернополян можуть закинути Тимошенко, що вона прикрилася Надією Савченко. Адже на демонстрацію фільму-агітації про героїчну льотчицю, який демонстрували безкоштовно в “Кінопалаці ім. Франка”, прийшло лише два десятки глядачів, половина з яких були однопартійцями Тимошенко.

bat

“Брати Гадюкіни” їдуть до Тернополя

Тернополяни попрощалися з героєм АТО Віктором Гурняком (відео, фото)