В’язням Копичинецької колонії не вистачає медикаментів

Поділитися

У рамках Національного превентивного механізму регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко за участю монітора від громадськості здійснив візит у Копичинецьку виправну колонію №112.
– Серед позитивних моментів, виявлених під час візиту, – задовільний стан житлових приміщень та відпочинкових кімнат, наявність школи, в якій засуджені здобувають як середню, так і професійну освіту за чотирма спеціальностями. В колонії працює власна пекарня, яка повністю забезпечує потреби ув’язнених у хлібі, – розповів Володимир Шевченко.
Проте під час візиту було виявлено і певні недоліки, більшість з яких пов’язані із недостатністю фінансування установи.
– До найбільших недоліків можна віднести відсутність достатнього медичного забезпечення, а також недотримання основних правил техніки безпеки на виробництві колонії. У деяких цехах нема засобів захисту та відсутні аптечки, – продовжує Володимир Шевченко.
Під час спілкування із засудженими, монітори виявили низку скарг щодо перешкод відправляти листи на ім’я Уповноваженого. Також були звернення про проблеми отримання документів вихідцями із АР Крим та неможливість зв’язатись із близькими в зв’язку з окупацією Кримської території.
За результатами візиту адміністрації виправної колонії надали рекомендації, які надалі відобразять у моніторинговому звіті.

phoca_thumb_l_img_3230 phoca_thumb_l_img_3163 phoca_thumb_l_img_3115 phoca_thumb_l_img_3115(1) phoca_thumb_l_img_3103 phoca_thumb_l_img_3076 phoca_thumb_l_img_3074 phoca_thumb_l_img_3073 phoca_thumb_l_img_3072 phoca_thumb_l_img_3055 phoca_thumb_l_img_3000 phoca_thumb_l_img_2988

На Симоненка, 6 оновили спортивний майданчик

Нардепа Апостола звинуватили у підкупі виборців