Батьки головного податківця України забудовують в Тернополі стадіон власного “інституту” (фото)

Поділитися

Прокуратура міста Тернополя вимагає скасувати незаконні рішення Тернопільської міської ради, якими місцевому приватному вузу надано в оренду земельну ділянку на пр.Злуки під будівництво житлових будинків, а також – заборонити замовнику та суб’єктам господарювання розпочинати їх будівництво. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

«Орган місцевого самоврядування передав вказану землю без проведених в законному порядку торгів, а також без розробленого та затвердженого у встановленому законом порядку проекту землеустрою щодо зміни її цільового призначення», – йдеться у повідомленні.

Прокурор міста Тернополя звернувся до суду з позовом про визнання незаконним та скасування вищезазначеного рішення Тернопільської міської ради, а також розірвання укладеного договору.

Забудовник стверджує, що його дії цілком законні і обгородив стадіон бетонною стіною. У свою чергу місцеві мешканці влаштовують акції протести щодо забудови завдяки чому забудова поки призупинена.

Йдеться про ділянку на пр. Злуки 3-а, площею 2,9305 га. На вказаній території знаходиться футбольне поле, бігова доріжка, п’ять асфальтованих майданчиків.

Рішенням від 3 березня 2006 року земельна ділянка надана приватному «Інституту економіки і підприємництва» (тоді діючий навчальний заклад) під розташування спорткомплексу.

Втім роботи так і не розпочались, а у 2009 році Тернопільська міськрада затвердила для інституту містобудівне обґрунтування будівництва групи житлових будинків із вбудованими закладами спортивного призначення та відкритими спортивними спорудами загального користування.

5 лютого 2010 року старий договір з інститутом розірвали і уклали новий договір оренди на 10 років, де змінено цільове призначення – замість «під розташування спорткомплексу» вказано «будівництво групи житлових будинків із вбудованими закладами спортивного призначення та відкритими спортивними спорудами загального користування».

У 2007 році «Інститут економіки і підприємництва» перевіряла комісія Міністерства освіти й науки за зверненням тодішнього нардепа від партії регіонів Ореста Муца, який звинуватив викладачів вузу у корупцію, а ректора – Ольгу Білоус – у незаконному перебуванні на посаді. У результаті інститут позбавили права випускати магістрів-фінансистів.

У 2008 році заклад закрили, оскільки заяви до інституту подала мала кількість абітурієнтів, що за словами тодішнього ректора Білоус, могло призвести до банкрутства.

Однак юридична особа «Інститут економіки і підприємництва» досі працює й виступає орендарем вищезазначеної ділянки і замовником будівельних робіт.

Колишній ректор Інституту Ольга Білоус до 2010 року була депутатом Тернопільської міської ради.

У 2009 році до складу засновників Інституту ввійшов Михайло Матла з родиною. На сьогодні Матлам належить 43% підприємства, близько 29% мають Наталія і Олег Куземчаки. Частка Білоусів скоротилася до 28% і зареєстрована на Олега Білоуса, чоловіка Ольги Білоус.

Ольга та Олег Білоуси є батьками Ігоря Білоуса, голови Державної фіскальної служби, що утворена у травні цього року шляхом реорганізації Міністерства доходів і зборів, повідомляють “Наші гроші”

0

На будівельному майданчику зламався і впав на новобудову баштовий кран

“Тернопільобленерго” перезамовило бензин на 26 мільйонів по дорожчим цінам