Мистецтво під час війни

Поділитися

З 8 по 18 листопада 2014 року за сприяння “Самооборони Майдану Тернопільщини” у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї проходитиме виставка “Мистецтво під час війни”.

На виставці будуть представленні роботи викладачів та учнів художньої студії “PICASSO”, а також світлини, зроблені у зоні АТО.

Відкриття виставки відбудеться у суботу 8 листопада 2014 року о 16:00год, де відвідувачі зможуть не лише споглядати мистецтво, але й послухати пісні у виконанні тернопільського барда Олександра Марченка. Окрім того, кожен бажаючий зможе зробити свій добровільний внесок на потреби АТО.

Мистецтво в усіх його проявах є, чи принаймні, має бути тим генератором, що заряджає та спонукає до дії. Ми не військові, але готові воювати художнім чином. Культурна війна повинна відбуватись. Адже всі художники, так само як і всі, хто займає активну громадянську позицію і допомагає військовим, роблять величезний вклад в одне ціле, в нашу державу.Мистецтво під час війни стає зброєю. Не явною, але сильною. Воно необхідне, щоб підтримати дух, заспокоїти, вилікувати душу, додати впевненості: ми переможемо! Українці — нація творча, значить у нас є майбутнє. Сучасні події стануть історією і ще будуть зафіксовані в творах мистецтва, а сьогодні мистецтво допомагає втримати рівновагу і вірити, що все в нас буде добре.

Співорганізатор виставки – Моргун Олена

Для Яценюка Азаров еталон? (відео)

У Тернополі розглянуть питання впровадження в дію Закону України “Про очищення влади”