У Бережанах пройде міжнародний фестиваль кіно

Поділитися

Мандрівний Міжнародний Фестиваль кіно “Docudays UA” пройде 28-30 листопада у Бережанах, в актовому залі місцевого краєзнавчого музею
Кожен бережанець і гість міста може безкоштовно відвідати фестиваль.
Для кого цей захід? Для всіх мислячих бережанців без обмежень у віці
Тема дня фестивалю є людські стосунки

Програма

18.30-19.10 Вегас
Вегас
2013, Великобританія, 24’
РЕЖИСЕР Лукаш Конопа
Посеред пустелі Невада розташована світова столиця розваг. На піку економічної кризи троє мешканців Лас-Вегаса борються за здійснення своєї американської мрії. Цей фільм – незвичний портрет міста – розкриває сюрреалістичну, трагікомічну дійсність, приховану за неоновим сяйвом. Дійсність, яку ніколи не побачать туристи.

19.10 – 19.30 Кіноплівка
Кіноплівка
2012, Канада, 18’
РЕЖИСЕР Джон Блуен
Дія фільму відбувається у проекційній кімнаті. Посеред сеансу несподівано виникає плутанина з рулоном кіноплівки. Кіномеханік повинен дуже швидко все виправити, не гаючи жодної секунди перед зміною рулону. Він спокійно пояснює практиканту все, що слід зробити, доповнюючи інструкції власними спогадами. Ця щира, бешкетна присвята вмираючій професії демонструє правдиву майстерність і знята одним кадром.

19.30-20.30 Присмерк
Присмерк
2014, 61’
РЕЖИСЕР Валентин Васянович
82-річна Марія та її хворий син Сашко живуть у глухій провінції. Через серйозну недугу Сашко осліп. Він боїться смерті матері, але Марія відчайдушно чіпляється за життя, усвідомлюючи, що нікому буде подбати про її сина. Їхні вчинки можуть видаватися ірраціональними, проте вони демонструють прагнення героїв не здаватися. Марія купує теля, Сашко починає навпомацки майструвати трактор…

20.30 – 21.00 Ув’язнені
Ув’язнені
2013, Ізраїль, 56’
РЕЖИСЕР Ліат Мер
Події фільму відбуваються у жіночій тюрмі «Неве Тірца», що розташована у центральній частині Ізраїлю. Очима трьох героїнь – іудейки, мусульманки і християнки – глядачі фільму спостерігатимуть дворічну історію взаємин співкамерниць, а також стосунків жінок і тюремної охорони. В межах крихітних камер досліджується етнічна різноманітність. Ці жінки відгороджені й закриті від суспільства, а також від самих себе. Міцні й водночас уразливі відносини між ув’язненими і персоналом тюрми, а також стосунки в’язнів між собою сповнені загальною недовірою і, разом з тим, взаємоповагою.

21.00 – 22.00 Пуссі проти Путіна
Пуссі проти Путіна
2013, Росія, 60’
РЕЖИСЕР Gogol’s Wives
2012 року дві учасниці анархо-феміністського гурту «Пуссі Райот» були засуджені, за словами обвинувачів, до двох років у мордовських трудових таборах за «хуліганство та розпалювання релігійної ненависті»… Гурт та його прихильники є головними героями фільму, знятого людьми, що документували їхні акції від початку й до ув’язнення: підготовку, репетиції, запис, публічні виступи, затримання, суд, акції на підтримку учасниць гурту під будівлею суду. Це не типовий документальний фільм із мораллю в кінці, а радше хроніка подій, що дозволяє глядачеві зробити власні висновки. Режисери залишаються анонімними.

У Тернополі пройде марш Гідності

5-ти класник врятував життя двом воякам на фронті (відео)