У Тернополі вкрали “Тарасову вербу”

Поділитися

  У жовтні 2012 року на знак пам’яті про Великого Кобзаря біля міської ради, на клумбі поряд із квітами міський голова Сергій Надал посадив гілочку верби заввишки приблизно 35 сантиметрів. Таким чином Тернопіль приєднався до акції “Тарасова верба”, яка була приурочена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Цей саджанець передав нашому місту керівник Тернопільського земляцтва в Києві Ярослав Фліссак. Привезли деревце активісти аж з Канева, а саме – з Чернечої гори, де знаходиться могила Тараса Шевченка.

Це була гілочка тієї верби, яку в свій час посадив Тарас Шевченко, перебуваючи на засланні в Казахстані. Посадили вербу саме біля міської ради з метою безпеки, адже дана ділянка добре освітлена та оснащена веб-камерою. Малесеньку гілочку вирощували поблизу споруди міської ради, та вже тоді планували через два роки, коли деревце зміцніє, пересадити її до пам’ятника Великому Кобзареві.

Відтак, минулого тижня вербу висадили у сквері Кобзаря. Вирішили, що не варто афішувати  цього, аби беззахисне деревце не привернуло до себе зайвої уваги. Однак зловмисники не дрімали: коли через два дні представники «Зеленбуду» приїхали, щоб полити деревце, його вже там не було.

Фахівці відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології після цього прикрого випадку звернулися до правоохоронних органів, зараз проводяться слідчі дії.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології

603e9ec0d50633e37cd7c81a24762911 3

Стиль сучасності

Коли своєї сумки мало