Як у школі села Попівці виховують учнів (фото)

Поділитися

У нашій школі села Попівці Кременецького району нещодавно відбувся похід. Хотілося б цю подію висвітлити у пресі, але так як у газеті “Діалог” для нашої статті два тижні не знаходили місця, то пишу вам…
Колись давно на Україні жили у волі козаки.
І землю рідну боронили, і славу вічну в честь дідів…
Славний український народ і славна його історія багата на визначні події та звитяги. Багато людей полягло за українську волю про яких ми не маємо права забути. В кожному краю є місця, які нагадують про події минулих літ. На минулому тижні в нашій Попівецькій школі проходив тиждень історії. В рамках експедиції «Моя Батьківщина – Україна» по напрямку «Козацькому роду нема переводу» учні нашої школи відвідали такі знаменні місця . Активну участь брали школярі 6-9 класів та такі вчителі: педагог-організатор школи – Каняєва Наталія Анатоліївна, вчитель історії Голуб Марія Василівна та вчитель географії – Панчук Юлія Миколаївна. У вишиванках, з українською символікою, жовто-блакитними прапорами та патріотичним духом учні вирушили у похід. Ідучи лунали гасла:
Я козак і ти козак! Я вояк і ти вояк!
Щоб в бою стояти мужньо, ми повинні бути дружні!
Ми хоробрі вояки! Козачки і козаки!
Слава Україні! Героям слава!
Козацькому роду нема переводу!
Учні дзвінко співали марш Січових Стрільців «Ой у лузі червона калина» та інші українські патріотичні пісні.
Перша зупинка була біля козацьких могил у с.Двірець, де діти вшанували полеглих козаків хвилиною мовчання, заспівали Гімн України а також заслухали вчителя історії, яка розповіла цікаві факти з життя козаків.
Ідучи далі, поблизу г.Гостра, несподіванкою для нас стала зустріч із справжньою козачкою та козаком. Доводилося складати іспит на знання історії рідного краю, підтвердити свою приналежність до козацького роду, з чим ми справилися на відмінно. Нагородою за хороші знання була пропозиція взяти участь у приготуванні справжньої козацької страви – кулішу. Смачно пообідавши ми вирушили до пам’ятника славетного українського письменника – Т.Г.Шевченка, який знаходиться в с.Дунаїв та віддали йому шану . Аби вшанувати світлу пам’ять Героя Небесної сотні О.Капіноса наші учні відвідали пам’ятник, а пізніше могилу нашого земляка. Біля могили прозвучали улюблені пісні Сашка, вірші, приурочені його пам’яті. З глибоким сумом ми залишили могилу та перейшли до козацької могили, яка знаходиться в с.Дунаїв біля церкви. З патріотичними вигуками ми вирушили далі.
Останнє місце, яке ми відвідали були козацькі могили у с.Богданівка. Про події, які відбувалися на тому місці розповіла нам наша випускниця – Тамара Наконечна, а також селяни, які до нас приєдналися.
Відвідавши ці пам’ятні місця наші школярі поверталися додому з гарними враженнями побаченого та почутого. Вони були горді з того, що є нащадками наших славних козаків. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
З повагою Наталка Каняєва (Капінос)

Последний шанс Украины

У Теребовлі розгорілись пристрасті щодо призначення головного лікаря