Росію визнають країною-агресором?

Поділитися

Народний депутат України Віктор Балога вніс на розгляд парламенту проект постанови про визнання Російської Федерації країною-агресором, яка фінансує міжнародний тероризм на території України, використовує власні збройні сили та надає озброєння терористам. Про це УНН повідомили у прес-службі Єдиного Центру.

Крім того, для покращення протидії російським терористичним військам на Сході пропонується Президентові України розглянути можливість видати указ щодо введення воєнного стану на території Луганської та Донецької областей, на якій проводиться антитерористична операція.

Політик констатував, що анексія Автономної Республіки Крим, незаконне постачання владою Російської Федерації зброї на територію України, направлення російських найманців та військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації для участі в бойових діях проти України є актами військової агресії проти України, що мають всі ознаки міжнародної терористичної діяльності, уособленням якої є такі організації як Алькаїда та інші. Агресія Російської Федерації проти України вже стала загрозою життю і безпеці не лише українських, а й іноземних громадян, і набуває реальної загрози всьому світовому устрою.

В. Балога вважає, що Російська Федерація фактично виступає державою-агресором і спонсором міжнародного тероризму і всіляко ігнорує позицію міжнародного співтовариства. Росія не визнає цінності цивілізованого світу і не може бути його частиною. А тому, на думку політика, такі дії повинні отримати відповідну правову кваліфікацію та бути покарані.

У парламенті зареєстрували постанову про визнання “ДНР” та “ЛНР” терористичними організаціями

У Тернополі вчителі протестували проти скорочення зарплат