Сергія Кобу, одного із лідерів Автомайдану, затримала міліція!

Поділитися

Станом на 15:00 у Печерському райсуді столиці триває засідання.

#Міліція примусово доставила одного з лідерів #Автомайдан‘у Сергій Кобу до Печерського райсуду Києва, який має обрати йому запобіжний захід у справі про “хуліганство”.
Про це повідомили у прес-службі МВС Києва:

“Сьогодні працівники столичної міліції за рішенням Печерського районного суду примусово доставили до судової установи одного з учасників Автомайдану для обрання міри запобіжного заходу у рамках кримінального провадження, розпочатого у вересні поточного року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)”, – сказано в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Арсен #Аваков заявив, що Коба тричі не з’являвся за повісткою, повідомляє “Інтерфакс-Україна”:

“Міліція затримала Сергія Кобу, який тричі не з’являвся за повісткою. І сьогодні його міліція затримала й доправила до суду, де він зараз і перебуває”, – сказав голова МВС на спільному засіданні комітету з питань боротьби з оргзлочинністю й корупцією і комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Водночас, на Facebook-сторінці Коби розміщено повідомлення, що активіста грубо затримали на під’їзді до Вишгорода Київської області, побили й затримали “за сфальсифікованою постановою суду”:

“УВАГА!!!!! Годину тому під під’їздом у місті Вишгороді, працівники #МВС, діючи грубо, побили і затримали Кобу Сергія за сфальсифікованою постановою суду. Зараз #Коба Сергій перебуває в Печерському суді за адресою: вул. Гайцана 4, де на його захист уже збираються всі його побратими. Чекаємо всіх, у кого вистачить духу повстати проти нової репресивної машини”, – сказано в повідомленні Сергія Коби на Facebook.

У Тернополі відкрили виставку марок, присвячених нобелівським лауреатам

Радість покажуть у «Бункері»