Фейковий представник Дніпро-1 обманув “кіборгів” щодо евакуації поранених

Поділитися

Радник Президента Юрій Бірюков оприлюднив інформацію стосовно інциденту про евакуацію поранених з аеропорту Донецька. Зокрема, на переговори про допомогу при евакуації прибув представник батальйону Дніпро-1, який пообіцяв всіляку підтримку. В результаті підмога в назначений час не прибула, а представник батальйону виявився самозванцем/

Zк розповів Ю.Бірюков у соціальній мережі facebook, командуючий АТО дав наказ командирам бригад шукати всі наявні резерви і можливості для евакуації поранених.

“Через якийсь час один з комбригів повідомляє про те, що він попередньо домовився з бійцями батальйону Дніпро-1 про взаємодопомогу. Незабаром “представник” прибув … “Представник” батальйону Дніпро-1 пообіцяв надати 40 бійців … На 22:00 було призначено нараду з точними постановками задач, адже все таки операції проводяться пізно вночі. Але на жаль, на 22:00 ніхто не з’явився. І на зв’язок не вийшов”, – розповів волонтер.

В реузльтаті, за словами Ю.Бірюкова, з’ясувалося, що комбриг подзвонив “якомусь” Валентину Манько.

“Він, як з’ясовується, якось взаємопов’язаний з ДУК-ПС і Дніпро-1, але абсолютно незрозуміло як. Валентин Манько, в свою чергу надіслав “представника”. І по-факту, “представник”, – самозванець без повноважень. Що мені підтвердив і Юра Береза (командир батальйону Дніпро-1) та Олексій “Альпініст” (командир роти, дислокованої в районі аеропорту)”, – пояснив радник Президента.

Тернопільські МНКівці наколядували 23 тисячі 200 гривень для бійців

Світові ціни на нафту знизились