Голова обласної ради Василь Хомінець за демократичні та прозорі вибори керівника ТДМУ

Поділитися

Шановні викладачі, науковці, медичні працівники та усі учасники виборчого процесу!

22 січня відбудуться вибори ректора Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського. Вони проходитимуть відповідно до нещодавно прийнятого Закону України “Про вищу освіту”, який дав поштовх розвитку та утвердженню засад передового вузівського самоврядування. Переконаний, що цей демократичний, сучасний процес відбуватиметься на належному європейському рівні та стане виявом сучасних, демократичних переконань його учасників.
Проте, на жаль, підготовка до виборів ректора обросла певними домислами та отримала негативний резонанс у засобах масової інформації. Це, безперечно, у деякій мірі ставить під сумнів демократичність та правову основу результатів виборів. Такі прикрі випадки можуть посилити недовіру громади Тернопілля до інституцій суспільства в цілому і легітимність нового керівника університету зокрема.
У минулому в нашій державі очільників вищих навчальних закладів призначали зверху, не цікавлячись думкою колективу, що давало можливість режиму контролювати як викладацький склад, так і студентство, яке, як відомо, є рушійною силою усіх передових революційних процесів. Україна дорого заплатила за право повноцінного вибору – життя Героїв Небесної Сотні покладено за утвердження демократичних засад, в ім’я свободи та гідності гинуть наші патріоти і сьогодні у боротьбі із агресором на Сході.

Шановні учасники виборів!
Пам’ятайте, запорукою демократичного устрою є не лише кроки владних органів, його передумовою є переконання та принципи кожного члена суспільства. Лише щоденні наші дії відповідно до совісті та світогляду забезпечать становлення гідної країни. Впевнений вибори ректора Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського пройдуть на засадах верховенства права, високої моральності, а їх учасники, усвідомлюючи свою персональну відповідальність, чинитимуть відповідно до закону та власної совісті, відкидаючи будь-які політичні, суб’єктивні чи матеріальні чинники. Сподіваємось, ми отримаємо сучасного керівника вузу, котрий володітиме передовими поглядами, європейським переконаннями, найвищим рівнем фахової підготовки, моральними якостями і зможе повести університет курсом реформ на досягнення новітнього європейського рівня та сприятиме розвитку медицини краю.
Бажаю вам дотримання принципів прозорості та неупередженості у питанні обрання свого керівника.
Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Шановні тернополяни! Просимо усіх зберігати спокій

У Києві відкриється виставка про українців – визволителів та в’язнів концтабору Аушвіц