“Оскар”-2015: український “Поводир”, на жаль, не потрапила до номінацій

Поділитися

В Лос-Анджелесі пройшла 87-а церемонія висунення номінантів на премію “Оскар” Американської академії кіномистецтва.

Номінантами в головній категорії премії “Оскар” – кращий фільм – стали стрічки “Американський снайпер”, “Бердмен”, “Юність”, “Готель Гранд-Будапешт”, “Гра в імітацію”, “Сельма”, “Всесвіт Стівена Хокінга” і “Одержимість”.

При цьому фільми “Готель Гранд-Будапешт” і “Бердмен” отримали найбільше номінацій на цю нагороду – по дев’ять кожна.

Третє місце за кількістю номінацій отримав фільм “Гра в імітацію”. Його номінують у восьми категоріях. Головну роль в стрічці зіграв Бенедикт Камбербертч, якого висунули в номінації “Найкращий актор”.

Фільм “Інтерстеллар” Крістофера Нолана отримав п’ять номінацій на “Оскар” – в тому числі найкращу музику і візуальні ефекти.

Номінації в категорії кращий актор, крім пана Камбербертча, удостоїлися Стів Карелл, Бредлі Купер, Майкл Кітон і Едді Редмейн.

Номінанти на кращу актрису: Маріон Котійяр, Фелісіті Джоунс, Джуліан Мур, Розамунд Пайк і Різ Візерспун.

Фільм “Левіафан” російського режисера Андрія Звягінцева висунули на “Оскар”-2015 в категорії кращий фільм іноземною мовою.

Крім “Левіафана”, в цій категорії номіновані “Іда” польського режисера Павла Павліковскі, естонська стрічка “Мандарини”, аргентинські “Дикі історії” і “Тімбукту” (Мавританія).

Актрису Меріл Стріп 19-й раз номінували на “Оскар”. Цим самим вона побила свій власний рекорд в Американській кіноакадемії.

Пані Стріп буде змагатися за статуетку в категорії “Найкраща актриса другого плану” разом з Еммою Стоун, Кірою Найтлі, Патріцією Аркетт і Лорою Дерн.

Українська стрічка “Поводир” не потрапила до номінацій на “Оскар”.

Церемонія нагородження премії Американської кіноакадемії відбудеться 22 лютого.

bbc.co.uk

“Автомайдан” Юликів спробує прозвітувати про свою роботу

Добровольців в АТО тримають у якості м’яса