Путін не може довго вести війну, тому і блефує

Поділитися

Росія не зможе перемогти у відкритій війні, бо не має на це ані ресурсів, ані часу.

Про це заявив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, координатор ініціативи «Атлантичний інформнаступ» Сергій Пархоменко.

«Путін зрозумів: щоб перемогти Україну і добитися відновлення контролю над нами, який був за часів Януковича, необхідно використовувати хіба що зброю масового знищення.

Президент Росії блефує, кидаючись заявами проти України і проти Заходу. Всі спроби показати військову міць Росії – збільшення військової присутності біля кордонів з країнами НАТО, провокування Альянсу шляхом порушення повітряного простору, направлення чергових бойових підрозділів в Україну – це чистої води позерство. Путін намагається залякати ЄС, США і НАТО, змусити їх піти на поступки і зменшити санкції. Але Захід вже зрозумів його тактику – тому послаблення не буде», – вважає політолог.

«Економічно Росія скоро взагалі не може продовжувати війну, тому й кидає останні сили проти України; поки є можливості – дає фінансування бойовикам в надії, що свого часу вони, «на знак подяки», будуть самотужки захищати «рускій мір» в Україні, а в разі поразки – самі ж і будуть, за задумками Путіна, відповідати перед військовим трибуналом», – каже Сергій Пархоменко.

«Зараз стає очевидним: режим Путіна доб’є спротив українських військових на Донбасі і посилення санкцій. Головне, щоб Захід не відвернувся від України і не піддався шантажу з боку Москви», – підсумував експерт.

Флеш-моб “Коло єднання” відбудеться у Тернополі

Головний податківець Тернопільщини незадоволений своєю зарплатою