Суддя Верховного Суду України Скотарь проти учасника АТО

Поділитися

19 січня 2015 року о 11 годині в Апеляційному суді Київської області (м. Київ вул Володимирська, 15) буде оскаржуватись міра запобіжного заходу (тримання під вартою учасника АТО) – як Ви думаєте хто преможе?

Суддя Верховного Суду України Скотарь
Суддя Верховного Суду України Скотарь

8 січня цього року відбулася прикра подія у мікрорайоні Борисівка у місті Переяслав-Хмельницькому Київської області між учасником АТО Медведським Миколою Леонідовичем та суддею Верховного Суду України Скотарь Анатолієм Миколайовичем.
Медведський М.Л. служить мінометником під Дебальцеве, призваний за третьою хвилею мобілізації у серпні минулого року.
Суддя 1950р. народження. Працює у Верховному Суді України з 1989р. у кримінальній палаті, тобто як представник судової влади дістався нам всім з часів УРСР.
Суддя з 2002р. по 2008р, був членом Вищої ради юстиції України.

Суддя перед своїм двором у місті Переяслав-Хмельницькому Київської області заасфальтував площадку для парковки своїх декількох сучасних автомобілів і зайняв нею частину проїжджої дороги, а по периметру цієї площадки вмурував стовпчики. АТОшник їхав додому і в’їхав у один із вкопаних посеред дороги стовпчиків, чим пошкодив радіатор на своїй єдиній автівці-копійці. До АТОшника зразу вибіг суддя і почав з’ясовувати стосунки, потім виніс із дому гвинтівку для переконливості. АТОшник поїхав додому взяв автомат і одну гранату РГД. Приїхав до цього судді, непрохано зайшов до нього на подвір’я та в будинок, поклав на стіл гранату і сказав: “А тепер проговоримо на рівних”. Крім захоплення проїжджої частини суддя загородив для власного користування суспільний берег річки Альти, де завжди проходили та рибалили борисівчани.
Місцева міліція цього АТОшника одразу затримала. На наступний день слідчий-суддя Переяславського суду Опанасюк Ігор обрав запобіжний захід АТОшнику – два місяці тримання під вартою серед злочинців, не порахувавшись із тим, що на його утриманні перебуває малолітній син і що АТОшмнику потрібна реабілітація після боїв.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років і за ст. 129 КК України – погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, що карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.
Одразу три автомобілі із Киева вищого міліцейського начальства прибуло на цей інцидент та добу місцеві міліціонери чергували у будинку судді.

Сімя навіть не могла знайти адвоката для сина , і я в рамаках проекту праової допомоги учасникам АТО вирішив піти спробувати захистити хлопця.

Цікаво чи прийдуть воїни АТО підтримати ?

Роман Титикало

Олександр Усик став батьком втретє

Украинские военные вошли в Донецк