Trubetskoy. The Band – прем’єра фільму

Поділитися

26 січня на провідних інтернет-порталах Білорусі, України, Росії та Литви відбулась прем’єра фільму «Trubetskoy. The Band», знятого творчим об’єднанням «Діти Сонця». За словами Павла Булатнікова, фронтмена мінської групи Trubetskoy, цей фільм повинен стати своєрідною візитівкою нової команди, пояснивши, чим вона відрізняється від «Ляпісів», і нарешті надавши слово музикантам, які протягом багатьох років були обділені увагою преси та публіки.«Ідея фільму виникла спонтанно, – розповідає Булатніков. – У якийсь момент ми усвідомили, що люди не дуже розуміють, що це взагалі таке – група Trubetskoy. Хтось думає, що це просто «Ляпіси» без Міхалка, хтось чекає від нас виконання «Яблонь» і «Метелиці» в ресторанах, ну і так далі. Оскільки це все не так, то ми і вирішили поїхати в Вільнюс, на студію саундпродюсера Снорре Бергеруда, зіграти там живий концерт і зняти його на відео. Думаю, що отриманий результат зніме багато питань».

В сет-лист студійного концерту у Вільнюсі увійшли 7 треків – зіграні по-новому «Виноградная лоза», «Евпатория», «Котик», «Нафта» та «Рамонкi» з репертуару «Ляпісів», а також власні пісні групи Trubetskoy – «Ёлки» та Do not Touch My Bass. Другою важливою складовою фільму «Trubetskoy. The Band» стали інтерв’ю з усіма учасниками групи, в яких вони розповідають один про одного, а також про те, чому розпалися «Ляпіси» і чого публіці варто чекати від їх нового проекту.

«Коли група «Ляпис Трубецкой» виходила на сцену, ми бачили 7 осіб. Але інтерв’ю від імені команди давав тільки один – Сергій Міхалок, – згадує колишній піарник «Ляпісів» і нинішній прес-аташе групи Trubetskoy Олександр Бергер. – У нашому новому колективі – інший підхід до спілкування зі світом. Мені здалося правильним зробити інтерв’ю не тільки з Пашею, як фронтменом групи, але і з Русланом Владико, який грав у «Ляпіс» з дня їх заснування, або з Олександром Сторожуком, який віддав «Ляпис Трубецкой» 10 років свого життя. Загалом, як ми тут жартуємо між собою, слоганом цього фільму повинні були бути слова «Вони мовчали 25 років…». І, знаєте, коли Руслан і Саша нарешті заговорили, виявилося, що їх дуже цікаво слухати!».

«Колективний розум і колективна творчість – це взагалі наші головні козирі, – пояснює Павло Булатніков. – Нам цікаво і весело проводити час разом, разом працювати, разом відпочивати. Ми – справжня банда, справжній бенд. Тому й фільм так назвали».

Реліз фільму «Trubetskoy. The Band» відбувся 26 січня на провідних інтернет-порталах Білорусі (Tut.by), Росії (Nashe.ru), Україна (Espreso.tv) і Литви (Lrytas.lt).

Група Trubetskoy (Мінськ) утворилася 1 вересня 2014 після розпаду легендарної білоруської команди «Ляпис Трубецкой». До складу нового колективу увійшли екс-«Ляпіси» Павло Булатніков (вокал), Руслан Владико (гітара), Олександр Сторожук (барабани), а також бас-гітарист Алесь-Франтішек Мишкевіч (екс-«Крамбамбуля», «J: МОРС»). У листопаді 2014-го Trubetskoy випустив свій перший міні-альбом «Ёлки». У лютому 2015-го група почне свій перший тур по Білорусі. Також у найближчих гастрольних планах колективу – сольні концерти в Стокгольмі, Москві, Нижньому Новгороді та інших містах.

Міліціонер з Бучача, який побив жінку і сфальшував справу проти її сина, почав “відбілюватись”?

19-річний та 24-річний мешканці села Тустоголови підозрюються у вчиненні крадіжки та грабунку