У Тернополі прийом заяв на біометричні паспорти розпочали 12 січня, як і планувалося, – запевняють у міграційній службі

Поділитися

Сьогодні на регіональних веб-сайтах оприлюднена інформація, що попри офіційні повідомлення міграційної служби області, в Тернополі не розпочався процес прийому заяв на біометричні документи. Про це заявив один з громадських активістів.
Нагадаємо, у своєму профілі в соціальні мережі тернополянин пише:
«“#‎БіометричнийПаспорт‬ в Тернополі не видають.
Не налаштували термінали
Можна записатися на подачу документів…якщо сьогодні, то на !ТРАВЕНЬ! І в ДП Документ, і в Управлінні ДМС на Шевченка, а на Петлюри навіть не записують
Пане Arsen Avakov, для чого розказувати казки? Ну або якось вплиньте на своїх підопічних”.
– Прийом заяв на оформлення закордонного паспорта із електронним носієм біометричної інформації розпочали, як і планувалося вчора, 12 січня, – інформують у міграційній службі. – Наразі заяви приймаємо лише в обласному управлінні, що за адресою: м.Тернопіль, бул. Шевченка, 10. Через це і виникають певні незручності. Але, попри все, вчора наші працівники здійснювали прийом громадян до 21 год, незважаючи на те, що робочий день до 18.15, і прийняли 36 заяв.
Аби людям не доводилося стояти годинами в черзі, був запроваджений попередній запис.
– Через значний ажіотаж, для якого насправді немає жодних передумов: біометричний паспорт до підписання угоди з ЄС про безвізовий режим не дає жодних переваг своєму власникові, а старі закордонні паспорти залишаються чинними, в обласному управлінні міграційної служби записувати людей дійсно доводиться аж на травень. Достатньо нескладних підрахунків, аби зрозуміти, що це не примха наших працівників, – повідомили у держустанові.
За інформацією міграційної служби, на те, аби прийняти документи, сфотографувати, зняти відбитки пальців в однією людини потрібно близько 20 хвилин. Відтак за робочий день можливо прийняти близько 25 осіб. Бажаючих подати документи на закордонний паспорт вчора було понад сотню, а запис на чергу не обнулили з нового року, а продовжили минулорічний.
– Ситуація повинна змінитися на краще у кінці січня – на початку лютого, коли повноцінно запрацюють усі комплекси, – кажуть у міграційній службі, – а зокрема, у Бучацькому, Борщівському, Чортківському та Кременецькому районних секторах, а також у Тернополі на бул. Петлюри, 6. До слова, сьогодні по обіді прийом заяв на біометричні документи розпочали у вузлі, що на Руській,17. Там громадян записують на квітень.

Санта-Барбара по-українськи: покинув жінку заради тещі

Відбудеться «гаряча лінія»