Волонтерство дозволяє купити будинок?

Поділитися

Про те, що після Майдану українці не досягли того, заради чого стояли і загинула Небесна Сотня, а тепер й тисячі наших патріотів на Сході України, стало зрозуміло з першими кадровими призначеннями (зокрема, на Тернопільщині за партійною квотою запхнули свободівця Сиротюка, який після відставки у листопаді вже другий місяць демонструє позу страуса), діями влади у осідлані корупційних фінансових потоків і т.п.

Українські військові говорять про те, що якби не волонтери, які на 99% забезпечують армію і добровольців усім необхідним, то хто зна як би розвивались події на Сході. І це незважаючи на тотальну зраду вищого армійського керівництва. Разом з тим, “у тилу”, правоохоронці звітують про часті випадки шарлатанства з боку псевдо-волонтерів.

Ми не знаємо за які кошти хотіла купити будинок місцева волонтер, але в соціальних мережах чимало критичних завважень де у такий час волонтери беруть кошти на купівлю нерухомості? Свого часу у Тернополі аналогічно йшлося про відсутність нормального звіту за зібрані кошти на Майдані, а це не мало  понад 3 мільйони гривень. Тепер, сумно жартують тернополяни, один з молодіжних лідерів тернопільського євромайдану і бухгалтерка, яка у файликах десь погубила всю документацію, відгуляють весілля.  Тернополяни кепкують, за скільки сотень тисяч чи й мільйон погуляють “євромайданівські молодята”.

Прикро також, що чимало людей прикриваються волонтерством, а насправді займаються цією справою через “фінансові мотиви”. Деяким псевдоволонтерам платять зарплату, вищу, ніж на основному місці роботи і тому вони повністю “переключаються на благочинність”. В ЗМІ про це йшлося неодноразово… ((( Не піднімалась ще поки тема місцевих виборів і волонтерства, але як тільки стартують – більшість кандидатів стануть причетними до волонтерства і АТО.

Що ж до одеських подій, то потрійне вбивство сталося в ніч на 20 січня у селі Фонтанка Комітернівського району Одещини. По вулиці Дніпровська, 51 була застрелена 30-річна волонтерка Яна Шишман та двоє її друзів. Вбивця сам подзвонив до міліції та зізнався у злочині. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів начальник сектору зв’язків з громадськістю Одеської обласної міліції Володимир Шаблієнко.

“О другій ночі подзвонив господар будинку. Повідомив, що приблизно пів години тому застрелив на своєму подвір’ї трьох людей. На місці злочину слідчо-оперативна група вилучила нарізний мисливський карабін калібром 7, 62 міліметри та стріляні гільзи. Стрільця затримали, це місцевий 47-річний житель. Зараз він дає свідчення. Встановлено, що конфлікт виник на ґрунті боргових зобов’язань”, – повідомив Шаблієнко.

У Яни залишилася маленька донька. Імена її друзів поки що не розголошують. Відомо, що один 72-го, інший – 73 року народження. Друзі Яни розповідають, що вона недавно купила той будинок. Але розрахувалася за нього лише частково. Мала перед господарем борг. В той вечір поїхала до нього, аби повідомити, що збирається переїжджати та домовитися, як буде віддавати решту коштів. Що стало причиною конфлікту та вбивства – з’ясовує слідство.

У міліції відкрито кримінальне провадження за статтею “Умисне вбивство двох або більше осіб”. Злочин карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Чи буде нардеп Михайло Головко захищати міжнародного злочинця?

Спростування інформації