Акціонери агрохолдингу Мрія позитивно оцінюють заяву кредиторів зберегти компанію

Поділитися

Акціонери агрохолдингу Мрія позитивно оцінюють заяву кредиторів врятувати компанію від банкрутства. Згідно публічного повідомлення, кредитори погодились на пропозицію власників Мрії, проявили консолідовану позицію й об’єднали свої зусилля аби підтримати компанію та успішно завершити процес реструктуризації заборгованості.
Компанія відкидає звинувачення щодо неправомірних дій керівництва. Протягом останніх півроку усі зусилля керівництва Мрії були спрямовані на збереження цілісності бізнесу та операційної діяльності компанії як основи для подальшого конструктивного діалогу з кредиторами.
На сьогодні Мрія – це 259 тис. га землі в п’яти регіонах України, логістичні центри, елеватори, овочесховища та заводи. Компанією закладено основи забезпечення подальшої операційної діяльності: попри непросту ситуацію, виплачено гроші за паї, успішно завершено осінню посівну (засіяно близько 90 тис. га озимої пшениці та ріпаку). Одне з першочергових завдань сьогодні – підготовка до проведення весняних польових робіт.
Акціонери Мрії вірять в успішність реструктуризації та вітають бажання кредиторів відмовитись від деструктивних дій, спрямованих на дестабілізацію роботи компанії. Будь-який тиск на компанію не сприятиме вирішенню ситуації, а лише погіршить можливість відновлення конструктивного діалогу.
Акціонери Мрії переконані, що компанія відновить свій статус лідера аграрної галузі. Адже протягом багатьох років власники інвестували значні кошти у розвиток інфраструктури, побудову елеваторів та заводів, найсучасніші аграрні технології та розвиток працівників, що є основою для подальшої успішної операційної діяльності компанії.
Як повідомлялося раніше, Група компаній Мрія потрапила в складне фінансове становище, зумовлене ситуацією на аграрному ринку в 2014 році (зниження світових цін на основні сільськогосподарські продукти; зростання витрат на ПММ, насіння, добрива, засоби захисту рослин у зв’язку з девальвацією гривні; втрата частини внутрішніх ринків (Крим, Донбас); дефіцит позикових коштів на фінансовому ринку).
У серпні 2014 року компанія розпочала переговори з кредиторами та інвесторами для проведення реструктуризації заборгованості та виконання зобов’язань перед усіма групами кредиторів у максимально можливому обсязі.
22 грудня 2014 року Мрія закликала кредиторів проявити консолідовану позицію та об’єднати свої зусилля аби підтримати компанію. Власники і менеджмент Групи вдалися до останньої відчайдушної спроби вирішити ситуацію і зробили безпрецедентну пропозицію, запропонувавши кредиторам взяти контроль над компанією за умови її збереження.

Новий вид шахрайства у соцмережах

Якщо ОСББ не виконує своїх зобов’язань, за справу візьметься муніципальна поліція