Маккейн: Ганьба нам за те, що підвели Україну

Поділитися

Захоплення Дебальцеве сепаратистами дає вичерпні докази того, щоб заявити про провал угоди про припинення вогню в Україні. Про це йдеться в спільній заяві сенаторів-республіканців Джона Маккейна і Ліндсі Грема, передає “Голос Америки”.

“Із учорашнього дня цей сміхотворний лист паперу не зробив нічого, щоб запобігти смерті нових десятків українських солдатів і здачу нових суверенних українських територій Володимиру Путіну і його ставленикам”, – сказано в заяві.

“Путін досяг своїх військових завдань в Дебальцеве і ми боїмося, що західні лідери, замість того, щоб визнати жорстоку реальність російських вчинків, дозволять Путіну стверджувати, що він дотримується положень угоди про припинення вогню. Насправді він використовує наступні тижні і місяці, щоб консолідувати його останні захвати, щоб надалі озброювати і готувати армію його ставлеників, щоб дестабілізувати уряд і економіку України, щоб спробувати розділити трансатлантичний альянс і підготуватися до наступного військовому наступу, яке, ймовірно відбудеться в Маріуполі. Наполягання на ілюзії припинення вогню тільки дасть Путіну бажане прикриття, необхідне для планування його наступного акту агресії в Україні “, – заявили сенатори.

“Незважаючи на це західні лідери, включаючи президента США, продовжують хапатися за всі доступні відмовки, щоб не дати захисне озброєння та іншу дуже необхідну військову допомогу українському уряду. Поки президент Обама надалі” розглядає “надання летальної допомоги Україні, Путін продовжує використовувати смертоносну силу , щоб досягти своїх військових цілей в Україні “, – йдеться в заяві американських законодавців.

“Українці мають волю, щоб чинити опір агресії і не просять нікого воювати за них. Вони лише просять захисників демократії дати їм засоби для протистояння наступу диктатора. Ганьба нам за те, що підвели їх”, – підкреслюється в заяві.

У селі Дунаїв вшанують пам’ять героя Небесної Сотні Сашка Капіноса

Чортківські міліціонери викрили любителя легкої наживи