Маленька праця краща за велике безділля

Поділитися

В наш тривожний час – українці не лише дають відсіч агресору як і в реальній війні, так й в інформаційній, а й зуміли згуртуватися у допомозі на АТО, тимчасово переселеним громадянам зі Сходу та Криму, лікуванні та реабілітації воїнів.
Їм нічого не потрібно, лише часу. В буквальному значенні цього слова. Попри робочі справи і домашні клопоти усі працівники КУТОР “Центр здоров’я” займаються тим, чим на даний час повинен робити кожен.
Хтось в’яже шкарпетки, хтось накраює балаклави, хтось їх же і зшиває або в’яже, хтось закуповує-вишуковує нитки і мотає в клубки…
Віднедавна почали нарізати устілки до взуття, передано понад 220шт. Кошти, виручені за запланований продаж вишитих бісером картин, сорочок, жіночих прикрас, вив’язаних мережаних салфеток – теж підуть на лікування та реабілітацію воїнів. Як би там, не було, а таки маленька праця, як каже народна мудрість, краща за велике безділля.
– Особливо в наш час допомоги потребують відважні бійці – говорить головний лікар “Центру здоров’я” Ганна Слівінська. – Тож робимо те, що в наших силах.
IMG_8989Працівники “Центру здоров’я” самоорганізувалися у допомозі на АТО вже давно. Так, долучилися до збору коштів для надання благодійної допомоги на ЗСУ, відправляли речі першої необхідності на Миколая, на Новий рік та Різдво, які вкрай необхідні для військових з АТО.
Вив’язано власноруч працівниками 125 пар шкарпеток, 161 шт.балаклав, а ще – купа шарфів, рукавиць, а ще – 70 шт. оберегів.
До слова, як жартують медпрацівники організації, з часом техніку в’язання “удосконалили” різними способами та умудрилися в’язати не лише у вільний час, а й навіть через обідню перерву під час робочого дня.
IMG_8988Окрім того, передано понад двісті кілограм всякого одягу, взуття, а ще – продукти харчування тривалого зберігання; закуплено 20 карематів; медикаментів і вітамінів; відправлено чотири газові балони для виготовлення “буржуйок”.
А ще – підготували стенд “Україна понад усе”, – його розмістять у Центрі бійців АТО, який за сприяння Об’єднання заради громади “Ядро” невдовзі планують відкрити у Тернополі.
Отож свій внесок у допомозі тим, кого торкнулася війна, може кожен. Аби було, передусім, бажання. Так як це роблять працівники “Центру здоров’я” і усі небайдужі українці.
Потрібне лише розуміння спільної справи заради однієї мети – перемогти.

Повертайся

Повертайся, рідний, живим.
Не зважай на усе. Ми ж чекаєм.
Бо матуся чеканням німим
Досвітанку щодень застеляє…

Повертайся, бо батько не спить.
Бо тривожиться серце за сина.
У молитві твій біль сторожить.
У молитві – лиш ти й Україна.

Повертайся. Ступи на поріг.
З перемогою, звісно ж, тирана!
Поцілуй материн оберіг,
Що лічив закровавлені рани.

Повертайся. Сестра з-за плеча
Виглядає. Заплакані очі.
“Пам’ятаєш, як грали в квача?
Як сміялись разом до півночі?”

Повертайся з запеклих боїв.
Неушкодженим. Цілим. Здоровим.
Знаєм, зброї тримати не вмів.
Довелося. І був снайперовим…

Повертайся таким, яким є.
Ти завжди нам потрібний і рідний.
Лиш пиши чи дзвони. Не мовчи.
Ми чекаємо. Тихо і гідно.
Світлана Гуменна

IMG_8987
IMG_4750IMG_4640IMG_4638IMG_4636

Чортківський заступник голови районної ради заробляє понад 100 тисяч на рік

Майже п’ять тисяч жителів Тернопілля подали заяви на оформлення закордонного паспорта у січні