Перший козацький батальйон в АТО

Поділитися

10 січня 2015 року з благословення архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах та інших військових формуваннях України прот. В`ячеслав Кізілов, капелан прот. Богдан Гагавчук відвідали бійців батальйону «Торнадо», в якому несуть службу тернопільські вояки в зоні АТО.

Слід зазначити,що приїхали представники Українського Реєстрового Козацтва Гетьман Анатолій Іванович Шевченко з Києва, його радник заступник з організаційних питань Микола Миколаєвич Мазепа,голова адміністрації УРК Східного регіону Пісковарський Юрій Григорович та капелан Івано-Франківського козацтва прот.Михайло Бубнів,прот.Володимир Стеблина.
Для батальйону визначний день – посвята у козаки Українського Реєстрового Козацтва.
Це перший у сучасній історії козацький батальйон, і це є добрий знак для тих, хто готовий творити нові сторінки української історії. Кропіткі зусилля старшого військового капелана прот.Вячеслава Кізілова,прот.Богдана Гагавчука та сім`я волонтерів Сергія та Світлани Стойків,що вже півроку поспіль відвідують бійців та забезпечують їх багатьма необхідними речами,були спрямовані в першу чергу на підтримку високого бойового духу наших захисників.
Бажання бійців батальйону «Торнадо» вступити у ряди Українського Реєстрового Козацтва продемонструвало віру у безсумнівно високий потенціал роботи козацьких організацій.Втома та несприятливі обставини не стали на заваді урочистій посвяті,під час якої Гетьман Українського Реєстрового Козацтва Анатолій Іванович Шевченко приводив до присяги воїнів.За давньою традицією,після зачитування новоспеченими козаками слів присяги кожному козаку та берегині покладав на плече шаблю,урочисто просив їх бути вірними Господу Богу і наказував бути вірними українському народові та Українському Реєстровому Козацтву. Кожен давав обітницю вірності і скріпляв її,цілуючи спочатку шаблю,а потім Державний Прапор України та знамено Реєстрового Козацтва. Ми віримо в те, що наші зусилля з відродження козацької звитяги будуть підкріплені перемогами на лінії протистояння добра та зла, минулого та майбутнього.
Під час перебування у місці дислокації батальйону були відправлені Божественні Літургії, молебні, акафісти, освячено натільні хрестики та військове спорядження. Були здійсненні чисельні таїнства Сповіді, що було вкрай необхідне для бійців, які перебувають у зоні АТО. Таїнство Хрещення відслужили прот.Вячеслав і прот.Богдан на третій день перебування в батальйоні над Віктором Єфремовим.Священики подарували ікону новоохрещенному та поблагословили всіх присутніх,а бійці щиро вітали побратима.
Капеланами була подарована хоругва сучасним козакам, яка тепер буде перебувати з батальйоном усюди, де б вони не були. Також священики та волонтери передали бійцям два генератори,дві бензопили,18 теплих спальників,кровоспинні препарати,продукти,теплі бушлати,берці ,подарунки та обереги, які дітки зробили та зібрали своїми руками.
У свою чергу представники батальйону передали грамоти-подяки за постійну духовну і матеріальну опіку. Слова щирої подяки від бійців батальйонів прозвучали за листи підтримки, написані учнями школи допризовної підготовки м. Тернополя. В подяку за увагу вони передали прапор України з своїми побажаннями миру та спокою в Україні.

прот. В’ячеслав КІЗІЛОВ
голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання
у Збройних Силах та інших військових формуваннях України

IMG_8242 IMG_8233 IMG_8166 IMG_8161 IMG_8155 IMG_8153 IMG_8139 IMG_8130 IMG_8121 IMG_8105 IMG_8073 IMG_8059

Як злодій злодія коментує ще й волає “тримайте злодія”

Команда сноубордистів Тернопільщини – перша на Кубку України зі сноубордингу (паралельний слалом)