“Політичний труп” розкритикував Яценюка

Поділитися

Вчора уряд Яценюка подав в парламент зміни до держбюджету на 2015р. Вашій увазі – попередній аналіз цього законопроекту(2147).

Нагадаю: депутати-свободівці за бюджет-15 не голосували.

Збільшення доходів держбюджету на 22,21 млрд.грн. та видатків на 34,79 млрд.грн. не вселяє оптимізму: замість збалансування бюджету держава отримала ще більший дефіцит (плюс 12,6 млрд.грн.) – всього 76,3 млрд.грн.

Насправді доходи бюджету зростуть виключно “завдяки” інфляції.

Зростання ПДВ на 13,7 млрд. – це банальне здорожчання товарів для населення через девальвацію гривні. Для прикладу, якщо товар коштував 600 грн. і приносив в бюджет 100 грн. податку, то тепер він коштує 1200 грн. і буде приносити в бюджет 200 грн. ПДВ. Однак те, що купувалося раніше за 600 грн., тепер для більшості населення стане недоступне за 1200 грн.
А тому ріст бюджетних доходів аж ніяк не гарантований.

Показово, що із збільшених на 34,8 млрд. грн. видатків, уряд задекларував “збільшення” соціальних видатків на 16,4 млрд. грн. Насправді більша їх частина (субвенція на пільги та субсидії на ЖК-послуги у сумі 12,4 млрд. грн.) – це, фактично, дотація НАК “Нафтогазу” та енергогенераціям.
Запропоноване збільшення соціальних видатків – це лише додатковий 1 млрд. на забезпечення медичних заходів та 2,8 млрд. на надання адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів АТО.

24,3 млрд. грн. – це додаткові видатки на зовнішні запозичення та видатки, пов’язані з державним та гарантованим державою боргом, які з’явилися через знецінення гривні. А також близько 220 млрд. грн. збільшення граничного держборгу.

По суті, це розплата українців за непрофесіоналізм або свідоме недбальство у фінансово-валютній політиці уряду та НБУ, яка ще багато років буде важким тягарем видаткової частині держбюджету.

Олег Тягнибок

0

У “Бункермуз” покажуть, як стріляє віник

Этот парень просто взорвет ваш мозг