Сімейна медицина Гусятинщини розвивається

Поділитися

В усіх амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини Гусятинщини – а їх є 21 – встановлено обладнання для системи ЕКГ – Телекард, яке, власне, придбано за кошти виграного районом гранту на “Впровадження інноваційних методів управління та зміцнення матеріально-технічної бази комунальних закладів охорони здоров’я”.
Сімейна медицина Гусятинщини 4 Сімейна медицина Гусятинщини 6Про це повідомив прес-службу департаменту охорони здоров’я ТОДА головний лікар Гусятинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Кобрин.
– Загалом, на майже 279 тисяч гривень закуплено обладнання для системи ЕКГ – Телекард – зазначив Михайло Лук’янович. – Застосування нових технологій дало змогу робити хворому електрокардіограму на місці, а також завдяки телекомунікації зв’язку з лікувальними закладами І та ІІ рівнів, провести необхідні консультації.
До слова, до складу Гусятинського Центру ПМСД входить 21 амбулаторія загальної практики-сімейної медицини, 14 фельдшерсько-акушерських пунктів та 22 фельдшерських пунктів, які, загалом, обслуговують 62225 жителів району.
Окрім того, усі амбулаторії стовідсотково забезпечені комп’ютерною технікою, адже за кошти гранту – загальною сумою 81 400 грн. – придбано 21 ноутбук. І вже десяток АЗПСМ мають доступ до мережі Інтернет.
Гусятинські амбулаторії оснащені новими мікроскопами, холодильними контейнерами, а також в усі амбулаторії та ФАПи закуплено тонометри.
За словами Михайла Кобрина, “є позитивні зміни в забезпеченні Центру первинної медико-санітарної допомоги автотранспортом”. Так, амбулаторії сімейної медицини сіл Коцюбинці, Постолівка, Увисла та м.Хоростків забезпечені новим транспортом. Минулоріч, у 2014 році, також відремонтовано два авта. Хоча, частина транспорту ще потребують оновлення та ремонту.

Довідково
Гусятинський Центр первинної медико-санітарної допомоги зареєстрований як юридична особа 21 серпня 2012 року, затверджений на сесії районної ради та фукнкціонує з 1 січня 2013 року.
В Гусятинському ЦПМСД працюють 53 лікарі, з них лікарів загальної практики – сімейної медицини – 30, що становить 56,6%. Крім того, 9 педіатрів працюють в амбулаторіях ЗПСМ Гусятинського району.

Світлана Гуменна
прес-служба департаменту охорони здоров’я
ТОДА

Интернет-история казино «Вулкан»

Про ситуацію під Дебальцево і недолуге керівництво