Сьогодні, рік тому, розпочався розстріл “Небесної Сотні” на Майдані

Поділитися

18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності почались перші розстріли мітингувальників. Після невдалих штурмів Майдану з бокy силових структур, влада намагалась захопити його за допомогою терорy та масових вбивств. Про перші смерті стало відомо вранці, 18 лютого, і тим, хто був на той час на Майдані, і тим, хто перебував на роботі, вдома чи на навчанні. Ця трагічна звістка миттю облетіла Україну. Можна з впевненістю стверджувати, ця подія шокувала всіх патріотів України, оскільки ніхто не міг очікувати того, що в людей зі щитами та палицями будуть стріляти з автоматів та снайперських гвинтівок. Це був по-справжньому мерзенний і безчесний вчинок тієї влади, яка відчула, що їй залишилось існувати недовго.

dmm94aRl1TkПісля цього влада сподівалась, що Євромайдан розбіжиться, і що всіх мітингувальників та активістів вони відловлять та знищать по одному. Якби це дійсно сталося, то в ми б мали зараз в країні диктаторську систему, і ті репресії, що проводились по відношенню до українців в 1930-х роках ХХ століття про Сталіні. Я добре знаю історію, і впевнено кажу, що було б саме так.

Але після перших вбивств Євромайдан не тільки не розбігся, а ще більше самоорганізувався. Бандитська влада всіляко перешкоджала прибуттю активістів до Майдану. Перекрили метро, не пускали машини і автобуси до Києва, викрадали та залякували активістів. До міста завозили сотні тітушок. В цей час Євромайдан повністю змінив своє обличчя. З масового, але поки що відносно мирного протесту він перетворився на справжнє поле бою з кулями, коктейлями Молотова та міліцейською технікою. І це все відбувалось взимку, на сильному морозі.

Майдан8В наступні дні буде перекриття транспорту, повне блокування активістів, виснажливий штурм та розстріл активістів на Грушевського та Інститутській. Будуть десятки одиниць спаленої техніки, бої з беркутом та тітушками, захоплений БТР, пожежа в Будинку профспілок та багато чого іншого. Всі ці події вже увійшли до історії України. Про них будуть писати в шкільних підручниках з історії. Протистояння на Майдані набуло розголосу у всьому світі. в Росії почалась інформаційна кампанія по оббріхуванню майданівців та самої ідеї Євромайдану. В силу того, що жителі Росії в більшості випадків є неграмотними, ця акція пропаганди вийшла надзвичайно ефективною.

Протистояння на Майдані, що почалось 18 лютого мало ключове значення для подальшої історії нашої держави, і ми маємо це пам’ятати, і розповідати своїм дітям та онукам.

YsJID_0uXgAЗараз багато людей кажуть, що якби не Майдан, то в нас не було б війни на Сході, і не гинули б люди. Здебільшого це кажуть люди, які не були на Майдані жодного дня, і нічого корисного і дієвого для України за своє життя не зробили. Одним словом, це кажуть люди, які відірвані від основної маси суспільства і народу. Якби не Євромайдан, то після закінчення правління Януковича, Україна була б поділена на шматки, і віддана в Митний Союз, а через деякий час нас би просто поглинула Росія(як економічно, так і політично). Було б так, як сталося в кінці XVIII століття. Можливо трохи інакше, але суть була б та сама. А завдяки подіям Майдану та Війні на Сході, наше суспільство повністю сформувалось. Кожен показав своє істинне обличчя, і більшість наших громадян стали патріотами. Ми відродили давні традиції і нашу славетну армію, і ми воюємо зараз з однією з найсильніших держав світу, чия армія в десятки разів перевищує нашу, і тому в них величезний ресурс. Але наш патріотизм і готовність битися за незалежність не спинить ніяка підлість, обман та військова перевага. В цей час я по-справжньому радий за більшість своїх співгромадян. Патріоти сформували десятки добровольчих батальйонів, а от москалі не здатні на такі дії. Без своєї влади вони безпомічні, так вже історично склалось.

Отже, ми маємо пам’ятати про минуле, і боротися за своє майбутнє. Здобувати кращу долю для дітей та онуків. Не потрібно плакати, що в нас війна. Потрібно боротися, допомагати коштами армії, або йти добровольцем. Бо як казав Іван Франко : “Не ридать, а добувати, Хоч синам, як не собі, Кращу долю в боротьбі.”. Ми маємо збудувати сильну державу з найкращою армією в Європі, інакше Західний світ нам не допоможе. Політика любить сильних. Тут мимоволі згадуються рядки з гімну УПА : “І ось ідемо в бою життєвому,
Тверді, міцні, незламні мов граніт,
Бо плач не дав свободи ще нікому,
А хто борець — той здобуває світ.”

СЛАВА УКРАЇНІ! Разом переможемо!

Українці, які розмовляють українською_мовою!

Гравці тернопільської “Ниви” вийшли на перше тренування розгортати сніг

Онлайн казино: яркие эмоции и отличный досуг