Страшне перо не в гусака: засудженні жінки Збаразької виправної колонії не забувають про Всесвітній день боротьби з раком

Поділитися

Колись у журналі “Перець” була рубрика “Страшне перо не в гусака“, де розміщували різноманітні рукописні “ляпи”. Ось і на пошту інтернет-газети “Про все” надійшов текст і кумедним заголовком: “Засудженні жінки Збаразької виправної колонії (№ 63) не забувають про Всесвітній день боротьби з раком

Якщо ж почитати текст, то справу вони роблять добру…


???????????????????????????????Напередодні Всесвітнього дня боротьби проти раку медичні працівники та співробітники соціально-психологічної служби Збаразької виправної колонії (№ 63) управління ДПтС України в Тернопільській області проводять ряд заходів та закликають засуджених жінок до свідомого ставлення до свого здоров’я. Оскільки, прогнози Всесвітньої організації охорони здоров’я невтішні, бо постійно зростає кількість хворих на рак.
В медчастині установи з ініціативи її керівника Світлани Середюк було проведено годину спілкування “Заради здоров`я завтра – потурбуйся про себе сьогодні “, на яку запрошено засуджених жінок усіх відділень. Під час даної зустрічі спільно виникла ідея розробити та розповсюдити буклети-пам`ятки для засуджених “Індивідуальна профілактика раку молочної залози”. За допомогою інтернет-сайту відповідної тематики, якими скористалися жінки та за допомогою начальників відділень соціально-психологічної служби установи дану ідею було реалізовано.
Також, фельшером медичної частини Ларисою Вітюновою було зачитано засудженим лекцію: “Рак це не вирок, а хвороба”. З метою профілактики раку кожна людина має знати основні причини виникнення цього захворювання — це особливості харчування, паління, інфекції (головним чином — хронічні), професійні фактори, іонізуюче випромінювання, репродуктивні фактори, низька фізична активність, надмірне вживання алкоголю. Вона звернула увагу на те, що причиною виникнення 75% злоякісних пухлин є фактори, впливу яких можна запобігти. Отже, профілактика раку можлива й необхідна.
Після завершення лекції лікар-гінеколог Людмила Вінничук провела для присутніх експрес-інформацію “10 способів запобігти раку”.
Звичайно усім відома мета Всесвітнього дня боротьби проти раку і можливо дані заходи, які були проведені цими днями в установі наголосили ще раз про те, що брак інформації про захворювання, методи його діагностики та лікування ставлять під загрозу здоров’я життя людей.
Людмила Леськів,
заступник начальника установи із СВПР
управління ДПтС України в Тернопільській області

 

Перелік тернопільських вулиць, де ремонтуватимуть дороги та тротуари у 2015 році

Не всі у Тернополі продаються: рідні Віктора Гурняка повернули кошти Віталію Цимбалюку