У Бережанах міліція ніяк не може впіймати злодіїв туй

Поділитися

Полювання на бережанські туї набирає системного характеру. Складається враження, що працює команда, яка не зважаючи ні на що, робить свою чорну справу. Відчуття безкарності та чималий фінансовий заробіток на продажі дерев штовхає цих осіб на щораз нові злочини.
Цього разу «туєкради» розкопали декілька декоративних туй на території колишнього лідера промисловості району – заводі «Мікрон».
Почерк той самий, що й і на території заводу «Керамік» та у селі Рай. Тому як би цього разу дехто не намагався розказати про те, що «проводить благоустрій», сліди скоєного ідентичні у всіх зафіксованих випадках.

Акуратно викопана коренева система дерева обгорнута у пакувальну плівку з метою подальшого його пересадження в іншому місці. Ціна такого деревця коливається від 4 до 6 тис. грн.
Особи, які викопували дерева уже відомі, а чи будуть знайдені замовники декоративних туй, залежатиме від того як спрацює бережанська міліція!

***

Блокбастер із бережанськими туями продовжується. Здавалося б як так, зловлені на гарячому порушники, які дали пояснення бережанським міліціонерам на місці попереднього вчинення злочину, повинні були заспокоїтися і не повторювати подібних вчинків, а вони знову взялися за старе.
Відчуваючи безкарність, не боячись відповідальності, «туєкради» чинять одні і ті ж самі правопорушення. У середу 11 лютого о 9.00 год. в селі Рай, самооборонці в черговий раз застукали одних і тих самих осіб, які намагалися викорчувати декоративну тую. Ті ж самі особи минулого тижня викопували туї по вул. Рогатинській на території заводу Керамік. Цього разу все було по- дорослому: більше людей, спецтехніка, і, як не дивно, в очах у хлопців впевненість, що вони на правильному шляху, що їм нічого не буде, бо в них є «криша».
Цікаво, хто їх так обнадіяв?! Що рухає цими людьми? В білий день, не боячись нікого, з посмішками на обличчі, мовляв нам і так нічого не буде, молоді люди викопують багатолітні дерева, заганяють вантажну машину із краном і намагаються вчинити злочин. Так можуть поводити себе лише ті особи, яких хтось «кришує». Чи буде адекватний, тверезомислячий чоловік робити такі речі – ні. Хто з пересічних бережанців піде викопувати серед білого дня багатолітні зелені насадження застосовуючи про цьому спецтехніку? На такі кроки спроможні ті, хто впевнений у безкарності!
Маємо 100% інформацію про те, що особи, які у Бережанах роблять бізнес на туях, подали документи в Державну екологічну інспекцію в Тернопільській області, з метою виготовлення відповідних дозвільних документів на викорчовування дерев. Отже, в скорому майбутньому, злодійські наміри бережанських «туєкрадів» будуть узаконені.
Звертаємось до районної влади та начальника Бережанського РВ УМВСУ в Тернопільській області п. П. Процика не допустити чергового свавілля у місті Бережанах.

Володимир Бережанський


Представники МВС та СБУ намагалися роззброїти воїнів “Правого Сектору”

У церкві святої Трійці в Бережанах був аншлаг: Піккардійська Терція давала концерт