У планах ФК “Тернопіль” – міні-збір у Києві

Поділитися

З 25 лютого по 2 березня ФК «Тернопіль» планує провести міні-тренувальний збір у Києві. Там ж заплановано зіграти три спаринги. Про це клубній прес-службі повідомив головний тренер команди Василь Івегеш.

– Для проведення спарингів ми шукали суперників на Західній Україні, сподівалися зіграти з чернівецькою «Буковиною», тернопільською «Нивою», стрийською «Скалою». Але вийшло так, що одні команди тільки що приступили до тренувань і одразу їдуть на збори, інші – вже перебувають на зборах, треті, як то «Буковина», беруть участь у одному з турнірів. А там вкрай потрібно до 5 березня зіграти 2-3 спаринги з хорошими командами. Оскільки найбільша кількість футбольних полів зі штучним покриттям знаходиться в Києві, тому в нас виникла ідея провести в столиці міні-збір. Отримали добро зіграти 26 лютого спаринг з київським «Динамо-2» у їхньому манежі в Конча-Заспі. Також на 2 березня вже погоджений спаринг з чернігівською «Десною». У пошуках спаринг-партнера на 28 лютого. Є попередня домовленість, що ним буде студентська збірна України, яка базується в Києві. Плануємо до столиці взяти всіх заявлених футболістів та перспективну молодь, яка в нас є на перегляді. Гратимемо не на результат, намагатимемося дати можливість пограти всім футболістам, особливо тим, які нещодавно приступили до тренувань після травм.

Якщо все ж запланованого у нас вийде, то чергуватимемо – один день тренування, другий – спаринг. І так триватиме до 2 березня. 3 березня повернемося до Тернополя, де готуватимемося безпосередньо до календарної гри з ФК «Миколаєвом», виправляючи наші недоліки. На останньому тренувальному зборі буде вже тактико-технічна підготовка футболістів, вдосконалюватиметься робота з м’ячами. Водночас, на Західній Україні в 10 числах березня ще зіграємо один спаринг. Можливо, як це в нас традиційно складаємося, гратимемо з львівськими «Карпатами» або луцькою «Волинню». По результатах останніх матчів вирішуватимемо, який склад готуватиметься до першої офіційної гри 2015 року.

– Вчора, 18 лютого, було підписано контракт з першим «зимовим» новачком. Чи очікується в найближчі дні нові поповнення ФК «Тернопіль»?

– Контракт у нас був підписаний з Сергієм Чернобаєм. Він хотів і хоче грати в нашій команді. З досвіду, одразу ні з ким не підписуємо контракти. Говоримо усім потенційним новачкам придивитися тиждень-два до команди, знайти з тренерами та футболістами спільну мову, оцінити всі за і проти, і тоді приймати рішення по укладені трудової угоди. Наступними новачками мають стати плеяда молодих гравців – вихованці тернопільського футболу. Також на зборі в Києві придивлятимемося до гравців студентської збірної, за яку теж виступає ряд кваліфікованих виконавців. Коли розпочнуться матчі Прем’єр-ліги, то з’являться багато вільних агентів, тому і на них звертатимемо увагу. А ще чекаємо, що своє вагоме слово скажуть гравці, які нині відновлюються від травм, зокрема, це – Семенець, Чорний, Дорі, Соколовський.

У Тернополі не можуть плести маскувальні сітки через брак тканини

У Тернополі люди ледь не побились за дешеву олію