Командир “Правого сектору” розповів чому затягли відвід військових з Дебальцевого

Поділитися

Операція з відводу військових з Дебальцевого була проведена запізно через політичне рішення. Таку думку висловив командир Добровольчого Українського Корпусу-Правий Сектор (ДУК-ПС) Андрій “Летун” Стемпіцький, передає прес-служба “Правого сектору”.

На його переконання, на війні не повинно бути політики.

“Не можна звинувачувати Муженка, тому що коли є політика на війні – добра не буде. Тому що військові не можуть грати за правилами політичних рішень. Військовим не дають реалізовувати себе у військових операціях. За два тижні було зрозуміло, що війська потрібно було відвести від Дебальцевого, щоб зберегти людей і техніку. Якби працювали військові, вони б це зробили, але політичне рішення – втримати. Сенсу це рішення не мало. Так скрізь”, – підреслив “Летун”.

Також, за його словами, Президент запевняє українців, що “ми не можемо тягатися з російською армією”.

“Це унікальне явище, коли головнокомандувач говорить і переконує людей, що ми програємо у війні. Такого в історії, напевне, ще не було. Мир в Україні не запанує ніколи, якщо не дати їм гідну відсіч”, – переконаний боєць.

Нагадаємо, Генштаб заявив, що під час виходу сил АТО з Дебальцевого загинули 13 військових, 157 були поранені. Проте дані волонтерів і бійців про втрати в Дебальцевому значно відрізняються від офіційних джерел.

УЄФА усунув Росію від управління кримським футболом

ЦРУ починає працювати на “кіберфронті”