На Тернопільщині травмовано четверо пішоходів

Поділитися

В лютому поточного року на Тернопільщині кожна друга автопригода з потерпілими, це наїзд на пішохода. Основними причинами цих аварій є перехід в невстановленому місті, несподіваний вихід на проїзну частину дороги, рух пішоходів по краю проїжджої частини поза населеними пунктами в умовах недостатня видимості, а також порушення Правил дорожнього руху водіями. Не виключенням стали й минулі вихідні, коли в результаті трьох автопригод було травмовано четверо пішоходів.

28 лютого близько 9 години, на вулиці 15-го квітня в місті Тернополі, поблизу АЗС «ОККО» водій автомобіля «Сітроен» допустив наїзд на пішохода в межах нерегульованого пішохідного переходу, в результаті 67-річну жінку з травмами госпіталізовано.

Цього ж дня, біля 19 години, на автодорозі «Стрий –Тернопіль» в селі Великий Ходачків Козівського району, водій автомобіля «Део Ланос» допустив наїзд на двох місцевих жителів, батька та сина, які здійснювали перехід по пішохідному переходу. Потерпілих доставлено до лікувальних закладів обласного центру, де їм надається необхідна медична допомога.

1 березня, о 3 годині ночі на вулиці Братів Гжицьких в місті Тернополі, поблизу нічного клубу «Бомба», 24-річний водій автомобіля «Рено Сарана» скоїв наїзд на 22-річну дівчину. Після надання медичної допомоги пішохода відпустили додому.

Державтоінспекція звертається до піших учасників дорожнього руху, переходити проїзну частину тільки на пішохідних переходах або на дозволяючий сигнал світлофора. Особливо уважними повинні бути пішоходи при переході дороги на перехрестях та пішохідних переходах, де немає світлофора. Переходячи дорогу на зелений сигнал пішохідного світлофора, завершувати маневр до його закінчення. До того ж, слід пам’ятати, що Вас дуже погано видно в темний час доби, а тому слід використовувати на одязі світловідбиваючі елементи.

Водії сідаючи за кермо повинні бути максимально уважними на дорозі, особливо поблизу пішохідних переходів, в час наближення сутінок, в місцях можливого виходу людей на проїзну частину.

Державтоінспекція закликає кожного учасника дорожнього руху: цінуйте своє життя. Пам’ятайте, головне на дорозі – уважність та повага до інших учасників дорожнього руху.

Черговий факт перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України викрили співробітники Тернопільського Управління СБУ

Під колесами автомобіля травмувався велосипедист