Тернопільські міліціонери викрили жінку, яка збула фальшиву стодоларову купюру

Поділитися

Усе почалося з повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень, а в результаті кримінальне провадження було порушене за збут фальшивої валюти.

До Бережанського райвідділу внутрішніх справ зателефонував місцевий житель і повідомив, що знайомий влаштував йому скандал та побив. Потерпілий просив притягнути останнього до відповідальності. Міліціонери оперативно відреагували на повідомлення.

 Як розповів перший заступник начальника Бережанського райвідділу внутрішніх справ Володимир Кушнір, конфлікт між чоловіками виник саме через фальшиві сто доларів. Дружина заявника напередодні здійснила обмін валюти, зумисне запропонувавши знайомому, який займається туристичним бізнесом, обміняти підробку на гривні. Що долари несправжні жінка, найімовірніше, знала, бо носила їх на ринок, проте міняйли відмовилися брати такі гроші. Аби зароблене чоловіком, що напередодні повернувся з Польщі, не пропало, понесла «зелені» знайомому бізнесменові. Знала – тому завжди потрібна валюта.

Виплативши за сотню американських доларів дві тисячі шістсот п’ятдесят гривень, підприємець лише згодом помітив, що зелений папірець – фальшивка. З претензіями пішов до жінки. Та стала віднікуватися, мовляв, нічого не знаю, гроші мені дав чоловік. Так між покупцем і подружжям зав’язалася суперечка.

Фальшивими грошима зацікавилися правоохоронці. Щодо 22-річної жительки райцентру порушено кримінальне провадження за частиною першою статті 199 Кримінального кодексу України. Подібне протиправне діяння карається позбавленням волі на термін від трьох до семи років.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Як у Тернополі врятували собаку, яка провалилась під кригу

Дві війни