У вівторок Порошенко представить нового губернатора Тернопільщини?

Поділитися

Poroshenko-Barna-TernopilЯк повідомили джерела “Про все”, у вівторок до Тернополя нібито має завітати особисто Президент України Петро Порошенко. Він нібито має представити новопризначеного голову Тернопільської облдержадміністрації Степана Барну. Це вперше за 23 роки глава держави завітає у наш край з такою місією. Відомо, що свого часу Степан Барна був людиною №1, яка зустрічала Порошенка на Тернопільщині, проводив екскурсію містом, підбирав актив краю до зустрічі з Петром Олексійовичем. І було це ще до минулорічних президентських перегонів.

Допоміг тоді Степану Барні пробитися до першої особи Юрій Луценко. Як прогнозували експерти, колишній в’язень і міністр внутрішніх справ робив ставку таки на “шоколадного короля”. Натомість Порошенко фінансував нині вже забуту “Третю республіку” Луценка. Степана ж Барну пропихав і фінансував Роман Заставний, який ще у 2003 році працював у штабі Віктора Януковича. Помаранчева революція внесла свої корективи і Заставний на 2 роки відклав свої амбітні плани. Щедро профінансований Степан Барна приніс в зубах “яєчному барону” бренд “Молодіжного Союзу Наша Україна”. З ним і виграв Заставний мерські перегони 2006 року.

Джерела з Адміністрації Президента нам повідомили, що команда Порошенка розуміє фінансову залежність Барни від представника конкуруючого “Народного фронту”. Проте й фігура Заставного не самостійна і на його оточення має значний вплив Кремль. А у час війни з Росією це робить позиції найвпливовішого нардепа Тернопільщини вкрай сумнівними.

Є питання й до фігури Степана Барни, якого у студентські роки хотіли нібито виключити з вузу за кримінальні вчинки щодо власності занепадаючого колективного господарства. Проте, конфліктну ситуацію “замазали” спецоргани, які почали вести кар’єру Степана Барни.

Чи наважиться Порошенко підписати указ – невідомо. Конкуруючу сторону Заставного-Барни представляє перший заступник голови Адміністрації Президента Ковальчук. Через нього нібито лобіюють призначення губернатором Івана Чайківського. Але Ковальчук, який прославився тим, що вкрав кошти у всіх агітаторів УДАРу у 2012 році, може просто кинути на бабки “свинячого короля” з Тернопілля. Фігура Чайківського потужніша від Барни у тому сенсі, що аграрій організував прибуткову справу на цілу область. Степан Барна  й дня не працював. У тому сенсі свободівець Олег Сиротюк виглядає потужнішим губернатором від Барни, оскільки кілька років продавав каву, косметику і, відповідно, навчився хоча б спілкуватися з людьми. У Барни ж навіть ялинки не прижились на Бульварі Просвіти, посаджені  ще з партійцями”Фронту змін”.

Проте, чи відбудеться приліт президента до файного міста – невідомо. Тут втрутились захланні інтереси “свободівців”, які ліквідували комунальне підприємство тернопільського аеропорту. Витратили на це діло 300 тисяч гривень платників податків. Чи не нарізав собі Хомінець з Дулебою землі, чи не вирив котлован на злітній смузі для новобудови Тарашевський – невідомо. Вся земля аеропорту – 144 гектари – у власності обласної ради, яка вже рік як працює незаконно.

Наразі в Тернопільській облдержадміністрації про приїзд Порошенка нічого не чули. Спецслужби не роблять планові обходи, як це годиться у таких випадках. Ймовірно, не варто списувати ще з рахунків Юлію Тимошенко, для якої Крисак – козирний туз у Західній Україні.

Щодо ймовірного призначення Степана Барни головою Тернопільської облдержадміністрації експерти коментують просто: “Це буде повний п*здець області!”.

Довідка

Барна Степан народився 9 жовтня 1979 року в селі Нагірянка Чортківського району Тернопільської області.

У 2001 році закінчив Тернопільський державний педагогічний університет ім. В.Гнатюка, історичний факультет.

У 2004 році закінчив Інститут політичних та етнонаціональних досліджень НАН України з відривом від виробництва — аспірантура.

Дружина – Барна Тетяна Петрівна.

Донька – Барна Софія Степанівна

2004 – 2007 р. – Громадський центр ВГО «Наша Україна» в Тернопільській області – керівник.

2007 – 2011 р. – «Молодіжний Союз Наша Україна» – голова всеукраїнської організації.

2012р. – Спільне україно-німецьке підприємство «Тер – Бау – Гіпс», записали заступником директора )))

2012 р. – дотепер – ТОВ «Протекшн груп», заступник директора. Наглядовою радою товариства керує Роман Заставний. Членом ради був також безробітний на той час Тарас Юрик.

Голова наглядової ради Інституту Національного Відродження України ім. Ігора Герети.

Співголова громадської організації «Зарваницька ініціатива».

Депутат Тернопільської обласної ради від партії “Наша Україна”. Нині народний депутат від “блоку Петра Порошенка”

Член ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»

“Хонда-Акорд» на якій потрапив в аварію Степан Барна

У власності має легковий автомобіль Deo Lanus 2004 року випуску. Проте в аварію потрапив на іншій іномарці, яку фондував політику невідомо хто.

Має земельну ділянку 111 кв. м. Житловий будинок 83 кв. м

Заробітна плата у 2013 році, інші виплати та винагороди, нараховані (виплачені) членів сім’ї склали 26057,49 грн

Сума коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах , членів сім’ї 22000 грн (у 2013 році).

 

Китайці створили прототип рідкого термінатора

У “Челентано” в Тернополі готують “специфічну” піцу