Валентина Семеренко принесла Україні першу медаль чемпіонату світу

Поділитися

Українська біатлоністка Валентина Семеренко виграла “бронзу” у спринті на чемпіонаті світу в Контіолахті (Фінляндія).

Відзначимо, що українські біатлоністи здобули досить непогані стартові номери.

О 14-й годині за київським часом буkj дано старт чоловічим перегонам. За нашу команду бігли: 6 – Сергій Семенов, 24 – Дмитро Підручний, 32 – Артем Прима, 56 – Олександр Жирний.

О 17:30 стартуватимуть жінки. Збірна України: 4 – Валя Семеренко, 18 – Ірина Варвинець, 37 – Ольга Абрамова, 50 – Яна Бондар.

У першій гонці чемпіонату світу, який розпочався напередодні, збірна України невдало виступила у міксті, посівши 11-те місце. Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак пояснив цю невдачу тренерським прорахунком, коли естафету розпочинала Юлія Джима, нинішній стан здоров’я котрої ще не дозволяв спортсменці виступати на повну силу, в результаті чого вона провалила перший етап, а у підсумку і виступ нашої команди у змішаній гонці в цілому.

У нинішній гонці Семеренко була лідером після першого етапу, відмінно відстрілявши з позиції лежачи, але у стрільбі стоячи допустила один промах, повідомляє “Газета по-українськи”.

Від переможця гонки, француженки Марі Дорен-Абер, Валя Семеренко відстала на 19,7 сек. На другому місці Вероніка Новаковська-Земняк з Польщі.

Снігопад і сильний вітер внесли корективи в гонку, а саме вибили з числа претендентів на медалі двох головних фавориток, лідерів загального заліку – фінку Кайсу Макяряйнен (22-е місце) і Дарину Домрачева (18), які допустили по п’ять промахів.

Відзначимо хороший результат ще однієї нашої біатлоністки – Ольга Абрамова фінішувала дев’ятою.

1. Марі Дорен Абер (0+1) 22: 16.8
2. Вероніка Новаковська-Земняк (0+0) +9.6
3. Валя Семеренко (0+1) +19.7

9. Ольга Абрамова (1+1) +1: 03.0
36. Яна Бондар (3+3) +2: 24.8
37. Ірина Варвинець (1+2) +2: 27.1

В старших классах все предметы должны быть на английском языке

На Кременеччині планують створити парапланерний кластер